loading
close
SON DAKİKALAR

Dokunulmazlık görüşmelerinde yine kavga çıktı

Dokunulmazlık görüşmelerinde yine kavga çıktı
Tarih: 02.05.2016 - 17:56
Kategori: Siyaset

AKP'nin dokunulmazlıklarla ilgili teklifini ele almak üzere yapılan Anayasa Komisyonu toplantısında yine kavga çıktı.

Anayasa Komisyonu, AKP'li 316 milletvekilinin imzasını taşıyan ve fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifini ele almak ikinci kez toplandı.

Anayasa Komisyonu toplantısı oldukça gergin başladı. Toplantı salonuna girişte sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Gazetecilerin çantalarında fotoğraf makinası olup olmadığı yönünde kontrol edilirken, salonun kapısı son ana kadar açılmadı.

Salona önce AKP'liler toplu halde geldi. Salona alınmayan danışmanlar koridorda dahi bekletilmedi. HDP'liler geldiğinde ise komisyon üyeleri dışındaki vekillere ancak gerilerde yer kaldı. İlk önce grup başkanvekilleri geride kalırken daha sonra Çağlar Demirel’in komisyon başkanı ile görüşmesi sonucu grup başkanvekillerine masada yer açıldı. Salona en son gazeteciler tek tek yaka kartlarına bakılarak alındı.

HDP Komisyon Üyesi Mithat Sancar, Meclis TV'nin kapalı devre yayın yapması taleplerinin kabul edilmediğini, ayrıca anayasa teklifinin alt komisyona gönderilmesi taleplerinin de AKP ve MHP tarafından kabul edilmediğini söyledi.

Salonda gazetecilerin cep telefonu ile de görüntü almasına izin verilmedi. Sadece Meclis TV çekim yapıyor, görüntülerin daha sonra gruplara verileceği ifade edildi.

Meclis Anayasa Komisyonu’nun ilk toplantısında AKP ve HDP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga yaşanmış ve toplantı ertelenmişti. Bazı AKP ve HDP’li vekiller hastaneye kaldırılmıştı.

YİNE KAVGA ÇIKTI

Dokunulmazlık fezlekelerinin görüşüldüğü TBMM Meclis Anayasa Komisyonu’nda yine kavga çıktı.

Milletvekilleri yumruklu, tekmeli kavgaya girdi. Toplantıya ara verilirken, toplantının saat 18.30'da devam edeceği açıklandı.

Komisyonda geçtiğimiz hafta da kavga çıkmış ve toplantı Pazartesi gününe ertelenmişti.

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları