loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Suriyelilerin topraklarına dönmesini sağladık

Erdoğan: Suriyelilerin topraklarına dönmesini sağladık
Tarih: 23.02.2018 - 11:47
Kategori: Siyaset

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019'da yapılması planlanan seçimler hakkında konuşurken partililere "Türkiye böylesine tarihi bir süreçten geçerken hiç kimsenin kişisel hesabıyla, kibriyle, hırsıyla uğraşamayız, vakit kaybedemeyiz" dedi.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Her geçen gün 2019 seçimlerine hazırlık hususunda çalışmalarımızı sıklaştırmak durumundayız. 2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. 2019 seçimleri ile Türkiye yepyeni bir sisteme geçecektir. Her seçim diğerini etkiler. Mahalli seçimlerde alacağımız netice, cumhurbaşkanlığı seçimine de yansıyacaktır. Mahalli idareler seçimlerinde hedefimizi en az yüzde 50 olarak koymalıyız. Milletvekili seçimlerinde partinin ağırlığı çok çok önemlidir.

Her kim AK Parti'yi kısır döngüye sokmaya çalışır, böyle bir çabanın içine girerse karşısında ilk önce şahsımı bulur. Türkiye tarihi bir süreçten geçerken, kimsenin kişisel hesabı, hırsı ve kibri ile uğraşamayız, vakit kaybedemeyiz. Mahalli idareler seçimlerinde herhangi bir değişiklik yok. Ancak milletvekilinin seçilme yaşının 18'e düşürülmesi nedeniyle, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarımızın seçimlerinde de aday yaşı 18'e indirilmiştir.

İttifaka giren partiler seçim pusulasında aynı alanda yer alacak. İttifak bölümünde parti amblemine denk gelmeyen oylar da geçerli sayılacak. Her parti kendi listesi ile seçime girecek. Hedef oydaki zayiatı yok etmektir. Herhangi bir partinin başkanı kendi partisinden istifa etmeden başka partiden aday olabilecek. Ancak seçim pusulasında olmayacak. Her parti kendi listesini yapacak. Kendi oyunu alacak. Kendi milletvekilini çıkaracak. Hedef oydaki zayiatı minimize etmek, adeta yok etmektir.

'MECLİS'TE İŞ BİRLİKLERİ MİLLETİMİZİN HAYRINA'

Bu düzenlemeyle ittifaklar hukuki bir zemine kazandırılarak, milletin karşısına çıkılmış olacak. Meclis'te ittifaklardan kaynaklanan iş birliklerinin sürmesi milletimizin hayrınadır. Yürütmenin tek başına cumhurbaşkanının yetkisinde olması, hatırlamak istemeyeceğimiz eski devre bir daha fırsat vermeyecektir. O devir inşallah kapanıyor. Bu nedenle AK Parti olarak bizim ittifaklardan geri çekilmemize, korkmamıza neden olabilecek hiçbir sebep yoktur.

'SURİYELİLERİN TOPRAKLARINA DÖNEMESİNİ SAĞLADIK'

Türkiye'nin güney sınırlarını terör örgütlerinden koruma kararlılığını her geçen gün daha fazla gösteriyoruz. Ülkemizde misafir ettiğimiz kardeşlerimizin, 3 buçuk milyon…  Suriyeli kardeşlerimizin burada barınmaları için elimizden geleni yaptık. Suriye'deki saldırıların topraklarımıza kadar ulaştığını gördük. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2000 km'lik alan DEAŞ'lı teröristlerden temizlenmiş oldu. Burada yaşayan insanlar topraklarına dönmüş oldu, bunu biz sağladık.

'BE AHLAKSIZLIK, BE VİCDANSIZ'

Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz. Bir savunma bakanlığı sözcüsü, yüzü kızarmadan Afrin'de sivillerin öldüğünü, insanların şiddet yüzünden evine dönemediğini söylüyor. Be vicdansız, be ahlaksız. Doğu Guta'da her gün yüzlerce çocuğun, kadının, yaşlının, sivilin, alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun, burada teröre karşı verilen bu mücadeleden rahatsızlık duyuyor ve yalan haber yayıyorsun. Eğer biz sivil terörist ayırt etmeseydik çoktan zaten Afrin bitmişti.

'NEREYE GİRMEYİ DOĞRU BULUYORSUN Kİ'

Biz Kemal efendinin ağzıyla harekat etmeyiz. Afrin'e girmeyi doğru bulmuyormuş senin zaten nereye girmeyi doğru bulduğun belli değil ki. Biz terör örgütünün yanında kimin olduğuna bakıyoruz. Bütçeden kalkıp da 500-550 milyon dolar bunlara destek çıkarsa çok hayırlı bir yoldasınız böyle mi söyleyeceğiz? Bu yaz hem terör örgütü için hem de onları destekleyenler için sıcak geçecek öyle görünüyor. Rejim kendi topraklarını kurtarma derdi içinde değil o göç edenlerle ilgili onlardan kurtulduk diyor. Bu yola baş koyduk varsa başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar işte meydan diyoruz."

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları