loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Tehdit edildiğimiz anlar dahi oldu

Erdoğan: Tehdit edildiğimiz anlar dahi oldu
Tarih: 22.09.2018 - 15:56
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'te önemli açıklamalarda bulundu. Projelerin sabote edilmeye çalışıldığını anlatan Erdoğan, ima yoluyla tehdit edildiği anlar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üçüncü Havalimanı’nda devam eden Teknofest’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest’e Atatürk Havalimanı’nda ATA uçağıyla geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağına havada 3 F-16 savaş uçağı eşlik etti. Uçaklardan birinde ikinci pilot olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, diğerinde ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz yer aldı. ATA uçağı ve 3 F-16, Üçüncü Havalimanı üzerinde selamlama uçuşu yaptı. Önce F-16’lar, daha sonra ATA uçağı havalimanı pistine indi.

Park yerine yanaşan uçaktan inen Erdoğan'a festivale katılan gençler de büyük ilgi gösterdi. Gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uçağın kapısında karşıladı. Pilot tulumu giydiği görülen Erdoğan, uçaktan inerek gençlerle tek tek tokalaştı. Erdoğan daha sonra gençlerle birlikte festival alanına yürüdü.

Erdoğan, uçaktan inişinde kendisini karşılayan TEKNOFEST ekibindeki gençlerle fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile stantları ziyaret ederek, öğrencilerden projelerine ilişkin bilgi aldı.
Erdoğan, yoğun sevgi gösterisi eşliğinde hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahneye geçti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sahneden halkı selamladı.

TEKNOFEST'te konuşan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Günümüz dünyasında bağımsızlığın birinci şartı, teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktır. Teknoloji konusunda sadece kullanıcı olarak kaldığımız sürece, hiçbir alanda özgürlüğümüzü garanti altına alamayız.

Her yenilik gibi teknolojik yeniliklerin ilk aşaması hayal edebilmektir. Ne zaman hayal etmeyi bıraktıysak o zaman gerilemeye başladık. Milli teknoloji hamlemizin ve bu anlamda Teknofest'in bir sıçrama olmasını temenni ediyorum.
Teknofest kapsamındaki yarışmalara 5 binden fazla takımın katılması başlı başına bir iftihar meselesidir. Yıllardır hayranlıkla izlediğimiz pek çok etkinlik artık ülkemizde düzenleniyor.

"Fiziki güvenliği siber güvenlik, yapay zekayla tahkim etmiyorsanız kendinizi kandırırsınız"
Günümüzde güvenlik kavramının anlamı değişti. Fiziki güvenliği siber güvenlik, yapay zekayla tahkim etmiyorsanız kendinizi kandırırsınız. Dijital güvenliğiniz yoksa istediğiniz kadar fiziki tedbir uygulayın, gerçek amanda özgürlüğünüzü sağlayamazsınız. Bizim ecdadımız yıllardır kendi döneminin teknolojisine öncülük etmiş ne yazık ki daha sonra liderliği elinden kaçırmıştır.  Tüm hayatını uçmaya harcayan Vecihi Hürkuş'un çabaları sabote edilmiştir.

"Tehdit edildiğimiz anlar dahi oldu"

Ülkemizin 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin başarıya ulaşması, teknoloji üreten bir toplum haline dönüşmemizle mümkündür. Son yıllarda yaşadığımız her hadise özellikle bizlere bazı uyarılar yapıyor. Bu bakımdan atacağımız adımlar bu alandaki yatırımlar teknolojinin tüm alanlarında en önlerde olmamız gerektiğini göstermiştir.  Teknoloji konusunda sadece kullanıcı olarak kaldığımız sürece, hiçbir alanda özgürlüğümüzü garanti altına alamayız.  Mühendislik öğrensin diye Batı'ya gönderdiğimiz gençler zihinleri iğfal edilmiş halde ülke için zehirli halde geri dönmüştür. Türkiye, savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 65'ini kendisi üretebilen bir ülke durumuna gelmiştir

Bilim insanlarına çağrı: Yurda dönün

Bize silah teknolojisi vermeyi reddedenler, terör örgütlerine 19 bin TIR silah mühimmat gönderiyorlar, 3 bin kargo uçağıyla silah mühimmat gönderiyorlar; bunlar bize dost görünenler, stratejik ortak görünenler.  Açık konuşmak gerekirse şayet bu düzeye gelmemiş olmasaydık şu anda yürüttüğümüz sınır içi ve ötesi operasyonlarda çok büyük zorluklarla karşılaşırdık. Bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlatıyor ve uluslararası lider araştırmacılar programı hazırlıyoruz.  Buradan dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı, ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya davet ediyorum.

Kaynak : Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları