loading
close
SON DAKİKALAR

Ermeni ve Yahudi cemaatlerinden Afrin operasyonuna destek

Ermeni ve Yahudi cemaatlerinden Afrin operasyonuna destek
Tarih: 23.01.2018 - 11:26
Kategori: Gündem

Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Türk Yahudi Cemaati, Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere 'başarılar' diledi. C

Türkiye Ermenileri Patrikliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin harekatına katılan Türk askerlerine başarılar diledi ve dualarını iletti.

84. İstanbul Ermeni Patriği II. Mesrob Mutafyan başkanlığını yaptığı patrikliğin yazılı açıklaması şöyle:

"Türkiye Ermenileri Patrikliği olarak, TSK'ya Zeytin Dalı Harekatı'nda başarılar diler, terör hareketinin son bulması, tüm insanlığın muhtaç olduğu barış, sağduyu ve huzur ortamının özellikle bölgemizde tesisi için dua ederiz. Yeri göğü yaratan Rabbimizin göksel nimetleriyle bereketleneceğimize kalben inanıyoruz. Bu inancımızla kiliselerimizde yapılan ayinler esnasında her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için dua etmeye devam edilecektir. Tanrı dualarımızı kabil etsin."

Ayrıca Türk Yahudi Toplumu da Afrin için özel bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda, "Cemaat Vakıflarımız olarak Silahlı Kuvvetlerimiz'e, "Zeytin Dalı Harekatı"nda başarılar temenni eder, bölgemizde ve dünyada sağduyu, barış, yapıcı işbirliği ve huzurun hakim olmasını dileriz" ifadelerine yer verildi.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları