loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Cocu

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Cocu
Tarih: 22.06.2018 - 13:28
Kategori: Spor

Fenerbahçe, teknik direktörlük görevi için Phillip Cocu ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını borsaya bildirdi. PSV de Cocu'nun Fenerbahçe ile anlaştığını ve yerine Van Bommel'in getirildiğini duyurdu. Cocu'nun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor

Fenerbahçe'den borsaya yapılan açıklamada, "Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü için Phillip Cocu ile 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Fenerbahçe'yle 3 yıllık anlaşmaya varan Phillip Cocu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kulübün yakın gelecek için hazırladığı planlardan çok etkilendiğimi söylemeliyim. Fenerbahçe harika bir kulüp, Ali Koç ve Damien Comolli’nin bana anlattığı vizyon, fikirler çok ümit verici. Böyle önemli bir kulübün parçası olmaktan gurur duyuyorum. Oyuncularla çalışmayı ve Şükrü Saracoğlu Stadı’nda taraftarlarımızın önünde takımımıza liderlik etmeyi dört gözle bekliyorum. Bu yolculuğa başlamak için sabırsızlanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Phillip Cocu ile yapılan anlaşmanın ardından Başkan Ali Koç ise “1 yılı aşkın bir süredir, Sportif Direktörümüz Damien Comolli kendisine verilen vizyon ve hedefler çerçevesinde araştırmalarını sürdürüyordu. Yapılan araştırma kapsamında Phillip Cocu öne çıkan adayların başında geliyordu. Teknik Direktör kriterlerimiz arasında, Phillip Cocu’da öne çıkan özellikler heyecan verici atağa dayalı bir futbol stili, birlikte çalıştığı oyuncuların performansını geliştirme özelliği, münferit oyuncuların performansından ziyade takım performansına verdiği öncelik, bugüne kadar yaptığı çalışmalar içerisinde altyapılara verdiği önem, saha içi ve saha dışındaki güçlü liderlik yapısı ve bütün bunlarla birlikte, PSV’de çalıştığı süre içerisinde 4 yılda 3 şampiyonluk elde etmesiydi. Phillip Cocu’nun hem Fenerbahçe camiasına, hem de Türk Futbolu’na hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Phillip Cocu, takımla çalışmalara, takımın sezon öncesi hazırlık kampı için toplanacağı 28 Haziran Perşembe günü Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde başlayacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ VE BARCELONA'DAN MESAJ

Fenerbahçe'nin Cocu'yu açıklamasının ardından Şampiyonlar Ligi resmi hesabından ve Barcelona'nın resmi Türkçe hesabından mesaj geldi. Şampiyonlar Ligi hesabı, Cocu'nun Fenerbahçe'yle 3 yıllık anlaştığını duyurdu. Barcelona ise "1998-2004 arası formamızı giyen, Barça efsanelerinden Phillip Cocu'ya kariyerindeki bu yeni sayfada başarılar dileriz!" mesajını paylaştı

PSV RESMEN AÇIKLADI

PSV Eindhoven, teknik direktörü Phillip Cocu'nun Fenerbahçe ile anlaştığını resmen açıkladı. PSV, uluslararası hesabından da bir Türkçe tweet paylaştı: "Beş sezon ve altı kupa. Phillip; öncelikle bize yaşattığın başarılarla dolu yıllar için sana teşekkür eder Fenerbahçe'de başarılar dileriz."

Öte yandan PSV, Phillip Cocu'dan boşalan teknik adamlık koltuğuna şu anda Avustralya Milli Takımı'nda kayınpederi Bert van Marwijk'in yardımcılığını yapan Mark van Bommel'i getirdi.

28 HAZİRAN’DA TOPBAŞI YAPILIYOR

Teknik direktör konusunun Phillip Cocu ile çözümlenmesinin ardından Fenerbahçe’nin de yeni sezon hazırlık kampı yavaş yavaş netleşmeye başladı... Buna göre de Comolli ve Hollandalı çalıştırıcı yaptıkları görüşmeler sonunda hazırlık kampının 28 Haziran’da başlamasına karar verildi. Samandıra’da başlayacak olan idmanların ardından Topuk Yaylası’na gidilerek kamp sürdürülecek. Yurt dışı kampı için karar ise daha sonra verilecek.

DAMİEN COMOLLİ 1 YIL TAKİP ETMİŞ

Sportif Direktör Damien Comolli’nin yaklaşık bir yıldır teknik direktör Philip Cocu’yu yakın takibe aldığı öğrenildi. Başkanlık yarışı hazırlıkları içerisindeki Ali Koç’un görüşüp anlaştığı Comolli daha o dönemlerde Philip Cocu’nun tüm maçlarını izlemiş ve gerekli tüm notları toplamış. Bunun sonucunda da Ali Koç’un başkanlığa seçilmesinin ardından da Comolli’nin Cocu ile görüşüp anlaşması fazla uzun sürmedi.

PHILLIP COCU KİMDİR?

DOĞUM YERİ: Eindhoven (Hollanda)
YAŞI: 29.10.1970 (47)
ÇALIŞTIRDIĞI KULÜP: PSV

TEKNİK DİREKTÖRLÜK DÖNEMİ

3 Eredivise şampiyonluğu
1 Hollanda Kupası
2 Hollanda Süper Kupası

FUTBOLCULUK DÖNEMİ

1 UEFA Süper Kupa
1 La Liga şampiyonluğu
4 Eredivisie şampiyonluğu
2 Hollanda Kupası
2 Hollanda Süper Kupası

Kaynak : Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları