loading
close
SON DAKİKALAR

Yetti Gar’i!

Melih Aşık
Tarih: 02.06.2018
Kaynak: Milliyet - Melih Aşık

Melih Aşık; Ankara Garı, Ankara’da sayıları her geçen gün biraz da azal(tıl)makta olan Cumhuriyet döneminin en önemli simge binalarından biri...

Ankara Garı, Ankara’da sayıları her geçen gün biraz da azal(tıl)makta olan Cumhuriyet döneminin en önemli simge binalarından biri. Yer aldığı yerleşkede sadece gar değil, Atatürk’ün bir dönem konut ve karargâh olarak kullandığı, sonradan müzeye dönüştürülmüş “Direksiyon Binası”... TCDD Müzesi ve Sanat Galerisi... Eski tarihi Gar Gazinosu da bulunuyor. Konuyu ısrarla takip eden Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın ifadesine göre bu yapılar, eğer yeterli direniş gösterilmezse kısa süre sonra yıkılıp “tarih” olacak.

/* */
Diyor ki Aylin Nazlıaka:

- Aldığım bilgiye göre TCDD arazisi üzerindeki bu taşınmazlar önce Hazine’ye, ardından yeni kurulan Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne devredilecek. Bu amaçla TOKİ ile inşaat anlaşması yapılmış.

- İnşaat anlaşması, sizce ne anlama geliyor?

- Binaları koruyup içinde ufak tefek bazı tadilatlar yapılacağı anlamına gelmiyor, düpedüz yıkılacakları, en azından büyük bölümünün yıkılıp yerine ucube binalar dikileceği anlamına geliyor.

- Bugün müze olarak kullanılan tarihi Direksiyon Binası’nı da mı yıkacaklar?

- Bir hafta önce düzenlediğim basın toplantısında bunu özellikle dile getirdim, bugüne kadar tek bir yetkili çıkıp yalanlamadı.

Ankara ve Atatürk’ün anılarını yok etmeyi hedefleyen bu vandalizm maalesef yeterli tepkiyi görmüyor...

Umut seçimlerde...

Atları ağlatmak...

Adalar’dan hemen her gün bakımsızlık, açlık ve yorgunluktan ölen atlarla ilgili haberler geliyor. Videolarda görüyoruz; bazısı asfaltın üzerine düşüp çırpınıyor. Bugün saat 14.00’te duyarlı yurttaşlar Kadıköy Adalar İskelesi önünde toplanarak bu zulme son verilmesi çağrısında bulunacaklar. Bu dramı protesto edecekler.

Bu satırlar yazılırken gözümüze Çin’den gelen bir haber ilişiyor. Çin’de elektrikli araç sayısı 1 milyonu aşmıştır. Elektrikli araçlar Avrupa’da hızla yayılıyor. Biz maalesef hâlâ Adalar’daki faytonların yerini tutacak 50 - 60 adet elektrikli aracı getirip oraya koyamadık. Bu kadar beceri de ancak bizde bulunur!

İZAH

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da katıldığı iftarda diyor ki:

“... Çırağa dükkân teslim edilemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Siyasetin çıraklarına da Türkiye emanet edilmez. Siyasette hiçbir başarısı, hiçbir tecrübesi olmayanlara ülkenin yönetimini asla veremeyiz.”

İzaha muhtaç bir cümle bu... Birçok tarafa çekilebilir, “Seçimi boşuna mı yapıyoruz?” sorularına yol açabilir... Kamuoyunda “Muhalefet seçimi kazansa da iktidar onlara devredilmeyecek” izlenimi yaratabilir. İfade o yüzden izaha yani açıklanmaya muhtaç.

ATA

Yeni havalimanına farklı bir isim verme eğilimi var. O yüzden “Havalimanının adı yine Atatürk olsun” kampanyası başlatıldı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kampanyaya şu net mesajla katıldı:

“Adı Atatürk olsun değil, olmak zorunda, sen alanı bir yerden başka bir yere taşıyorsan adını değiştiremezsin.

Ayak oyunlarıyla adında Atatürk olan tüm kamusal yapıları yenileme, taşıma bahanesiyle ismini değiştirin gitsin o zaman.

Eskisini söküyorsan yenisine aynı ismi vereceksin!”

EYİ

AKP’li Hayati Yazıcı Rize Fındıklı’da vatandaşa:

- Nasılsınız, diye soruyor, “İyi değiliz” cevabı alınca yanındaki kişi esnafa: “Terbiyesizlik etme” diye çıkışıyor. Kopya verelim. Süleyman Demirel de vatandaşa o soruyu sorar, ancak cevabı beklemeden “Eyisiniz eyi”, der yürürdü...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları