loading
close
SON DAKİKALAR

Gel(me) tezkere!

Gel(me) tezkere!
Tarih: 02.10.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Peki, ne yapacak bu kara askerleri ülkemizde? IŞİD’e karşı savaşıyoruz diyen ÖSO ve PYD gibi PKK uzantısı örgütleri eğitip silahlandıracaklar.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry geçen hafta Irak - Suriye hattında bize biçilen rolü açıklamıştı:
- Türkiye cephe hattında yer alacak...
ABD’nin çizdiği plana uygun hazırlanan tezkere bugün TBMM’de görüşülecek. Tezkerede en fazla tartışma yaratacak konu öyle anlaşılıyor ki, yabancı askerlere Türkiye’de konuşlanma izni olacak. Eski CHP milletvekili Onur Öymen, tezkeredeki tutarsızlıkları ve gizli niyetleri yorumluyor:
- Hükümet, Suriye ve Irak üzerinden Türkiye’ye saldırı gelebilir, gerekçesiyle Meclis’ten ülke dışına asker gönderme yetkisi istiyor. Oysa buna hiç gerek yok. Çünkü Birleşmiş Milletler yasasına göre her ülkenin kendini koruma hakkı var. Sana bir saldırı olursa gereğini yaparsın.
- Aynı gerekçeyle ülkeye yabancı asker kabulü için de izin istiyor?
- Hiçbir yabancı ülke terör örgütlerinin bulunduğu Irak ya da Suriye’ye kara askeri gönderelim, demiyor. Ama ne hikmetse! Türkiye’ye gönderelim diyorlar. Peki, ne yapacak bu kara askerleri ülkemizde? IŞİD’e karşı savaşıyoruz diyen ÖSO ve PYD gibi PKK uzantısı örgütleri eğitip silahlandıracaklar. Ülkemiz üzerinden yoğun bir silah ve asker trafiği yaşanacak. Sonuçta Türkiye terör örgütlerinin hedefi haline gelecek. Bu, ikinci bir Pakistan olmamız anlamına geliyor. Üstelik bu yabancı askerlerin sayısı ve kalacakları süre de belli değil.
***
Bir dış politika yorumcusu Türkiye’nin Ortadoğu’daki görüntüsünü “Bataklıkta debelenen ve debelendikçe daha fazla çamura gömülen bir fil”e benzetiyor.
İçine düştüğümüz duruma Beşar Esad bile gülüyor olmalı...

Sarı saçlım mı?

Geçtiğimiz cuma gecesi, Alanya Öğretmenevi... Onur Eren adında genç sanatçı öğretmenevinin sahnesinde, zaman zaman dinleyicilerin de katılımıyla şarkılar söylüyor. Programın bitimine doğru, bir bayan dinleyici sahneye geliyor, Onur Eren’den izin isteyerek Atatürkçülerin favori şarkısı “Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm”ü söylemek için mikrofonu alıyor. Tam şarkıyı söyleyecek... İlçe kaymakamıyla aynı masada oturmakta olan Öğretmenevi Müdürü Ahmet Aksoy yerinden fırlıyor, o şarkıya izin vermeyeceğini bildirerek geceyi sonlandırıyor. Bunun üzerine ne mi oluyor? Şarkı söylemesine izin verilmeyen bayanla birlikte salondaki öğretmenlerin büyük bölümü Müdür Aksoy’u protesto için topluca salonu terk ediyorlar. Binanın hemen karşısına geçerek orada topluca Mavi Gözlüm’ü söylüyorlar. Dün Müdür Ahmet Aksoy’u bularak olayı bir de kendisinden dinledik.
“Normalde hariçten kimseyi sahneye çıkartmıyoruz. Ayrıca siyasi içerikli şarkı da söyletmiyoruz. Bugün o şarkıya izin verirsek yarın bir başkası çıkar Dombra’yı ister. Üstelik vakit geç olmuş, ertesi günkü KPSS sınavı nedeniyle müziğin sona ermesi istekleri gelmeye başlamıştı.”
Ahmet Aksoy, sorularımızın devamı üzerine alışılmış mazereti seslendirdi:
“Ben, beni şikâyet edenlerden çok
daha fazla Atatürkçüyüm. Uygun olan saatte ve solist tarafından söylenmek istenirse tabii ki Mavi Gözlüm şarkısına
bir itirazım olmaz.”

BOTOS

Botobüs İstanbul’da sefere çıktı... Damındaki bitkilerle fotosentez yaparak karbon emisyonunu azaltacak olan bu otobüs, “enerjiden tasarruf sağlayacak ve klima performansını artıracak”mış... Okurumuz Leda Çekem not göndermiş:
“Ey İETT, bu sabah hiç güleceğim yokken beni ve pencereme konmuş kargaları güldürdün ya, Allah da seni güldürsün.
Yahu, asıl hava temizleme ve oksijen üretme unsuru olan ağaçların milyonlarcasını köprü, yol, hava alanı, bina yapacağız diye gözünüzü kırpmadan kesin, ondan sonra da otobüsün tepesini ‘yeşillendirin’. Ve çevreci geçinin... Buna kargalar da gülmez mi?”

“Ataları Müslüman olduğu söylenen” Barack Obama, Başkan olduğundan beri, ABD’nin klasik düşmanları olan Rusya, Çin, Vietnam, Küba gibi ülkeler yerine İslam coğrafyasıyla uğraşıyor...

Akif Kökçe

KREŞ

TOKİ’nin İstanbul Çekmeköy’ deki Alemdağ Emlak Konutları’na yeni taşınan okurumuz yazıyor:
- İki yaşındaki oğlumu da site içerisindeki kreşe yazdırdım. Cumartesi günü yapılan veli toplantısında öğrendim ki, site yönetimi kreşe haftada iki gün din dersi konmasını şart koşmuş ve kreşteki hemen tüm çocuklar ailelerden habersiz bu süreci yaşamak durumunda kalmış. Veli izin veriyor mu vermiyor mu? Belki aile Müslüman bile değil... Ama kreş yönetimi hiçbir tepkiye aldırmadan bu yola devam ediyor.

GAMA

Karşı gazete ve Grihat adlı internet siteleri basıldı. Uzun süre arama yapıldı. Sıfırlama ile ilgili kimi tapeleri çıkarmaları istendi. Eğer yasalara aykırı bir yazı varsa mahkeme kanalıyla yayından kaldırılması istenir. Ama baskın niye? Mahkeme kararına baktık. Doğrusu baskını haklı kılacak bir gerekçe göremedik. Kanaatimiz; artık devlet elemanlarının “gamalı haç” takmasının zamanı gelmiştir.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları