loading
close
SON DAKİKALAR

Grup Yorum üyeleri 'Aranan Teröristler Listesi'ne konuldu

Grup Yorum üyeleri 'Aranan Teröristler Listesi'ne konuldu
Tarih: 14.02.2018 - 21:47
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanlığı'nın "Aranan teröristler" listesine müzik grubu Grup Yorum üyeleri de konuldu. Müzisyenler, "DHKP-C terör örgütü üyesi" oldukları iddiasıyla "gri liste"ye konuldu ve ihbar edenlere 300 bin TL ödül öngörülüyor.

Grup Yorum'un üyeleri Selma ve İnan Altun ile Ali Aracı ve İbrahim Gökçek, İçişleri Bakanlığı'nın "Aranan teröristler" listesine konuldu. "Gri liste"ye isimleri yerleştirilen grup üyelerini ihbar edenler için ödül de öngörüldü. "DHKP-C terör örgütü üyeliği" ile suçlanan Grup Yorum üyelirini ihbar edenler için 300 biner TL para ödülü vadediliyor.

İçişleri Bakanlığı, "Aranan teröristler" listesini geçtiğimiz günlerde güncellemiş, Kırmızı, yeşil, mavi, turuncu ve gri olmak üzere beş farklı kategoride aranan yaklaşık 900 kişi için 300 bin lira ile 4 milyon lira arasında ödül konulmuştu.

 "Grup Yorum’a terörist demek halkı yok saymaktır"

Karar üzerine Grup Yorum tarafından sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Grup Yorum'un açıklaması şöyle:

"İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı bir liste var.: “Aranan Teröristler” listesi. Bu listede yüzlerce insan, hakkında yargı kararı olmadığı halde “terörist” olmakla itham ediliyor ve fotoğrafları, doğum tarihleri ve doğum yerleri yazıyor. Listeyi 5 değişik kategoride hazırlamışlar. Her birine farklı renkler koymuşlar: Kırmızı, mavi, yeşil, turuncu, gri. İçişleri Bakanlığı; bu listelerdeki“terörist”leri ihbar edenlere 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar para ödülü vereceğini açıklamış.

Gri listede Grup Yorum üyesi İnan Altın, Selma Altın, Ali Aracı, İbrahim Gökçek, Emel Yeşilırmak ve İhsan Cibelik’in de ismi yer alıyor. Eminizki tutuklu olan arkadaşlarımız dışarda olsalar aynı listeye onlarıda ekleyeceklerdir. AKP aklı sıra bizi marjinal, terörist gösterip halkın gözünde değersizleştirecek, küçük düşürecek. Çok yanılıyorsunuz ve baltayı taşa vurdunuz bir kez daha diyoruz. Grup Yorum bugünlere geldiyse, faşist iktidarların yüreğini hoplatır hale geldiyse bu halkın desteği, sahiplenmesi ile olmuştur. Söylediğimiz her bir söz halkın yüreğinden-beyninden kopup gelenlerdir. Grup Yorum’a “terörist” demek halkı aşağılamaktır, yok saymaktır. Halkı aşağılamanın ne demek olduğunu bu halk size gösterecektir. Sizler saraylarda yediğiniz önünüzde, yemediğiniz arkanızda yaşarken, sizler saray kapılarında soytarılıkta sınır tanımazken bizler hep halkın içindeydik, hala da içindeyiz. Siz çıkıp gezebilirmisiniz göğsünüzü gere gere halkın içinde, gezemezsiniz.

Hiçbir hak hukuk tanımadan üyelerimize “terörist” diyen, para ödülleri karşılığında hedef gösteren AKP faşizminin İçişleri Bakanlığına karşı her türlü yasal ve meşru mücadele biçimini hayata geçireceğimizi, onların yalanlarını, iftiralarını ülke içinde, dışında bulunduğumuz her yerde teşhir edeceğimizi, bu yalanları boşa çıkaracağımızı belirtmek istiyoruz."

 

ÜYE YORUMLARI

Zafer Nuri İçlik

Egemen sınıf ve onların yönettiği rejimlerde kendilerine karşı olan insanları kötülemek ve ve yok etmek isterler Onlara karşı olanlarda kendi kararlarına açıklamalıdırlar .Bulunup neden böyle ödüller koyarlar halkın parasına ve para ödüllerine kendileri belirler .halk düşmanı ve halkın parasına gasp ettiklerinden cezalandırılmalılar.şuçlu insanlar ödül olmadan yakalanır .

15.02.2018, 13:24
Yorum Yap

Facebook Yorumları