loading
close
SON DAKİKALAR

Gül'e Kayseri'de anıtmezar

Gül'e Kayseri'de anıtmezar
Tarih: 01.10.2014 - 00:00
Kategori:

Yalçın Bayer; Bakın Gül, Kayseri'ye yaptığı son ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den mezar yeri talep ediyor.

KAYSERİ'den gazeteci Recep Bulut, 'Kayseri Yenihaber'in başyazısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin bir basın toplantısında "11'inci Cumhurbaşkanı hemşerimiz Abdullah Gül'ün ölümü halinde Kayseri'ye gömülmek istediği ve kendisine şehir mezarlığında bir mezar yeri ayrılmasını istediğini" açıkladığını yazıyor.
Bilindiği gibi Gül 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı makamını Erdoğan'a devrettikten sonra İstanbul'a taşınmış, yani bundan sonraki yaşamını İstanbul'da sürdüreceğini, eski Cumhurbaşkanlarının yaptığı gibi, sosyal ve kültürel işlere kendisini adayacağını açıklamıştı. Siyasi gündem nasıl hızla değişiyor.
Recep Bulut'un yazısına dönüyoruz: "Gül'ün, "Cumhurbaşkanlığı görevim sona erdikten sonra kurucusu olduğum partime dönüp aktif olarak siyaset yapacağım" demesinin üzerinden üç hafta geçmemişti ki, "Artık kesinlikle siyaset yapmayacağım!" deyiverdi.
Karambollerin ve oldubittilerin diz boyu olduğu şu ülkede kimin ne olacağı hiç belli değil!
Örneği ortada!
Bakın Gül, Kayseri'ye yaptığı son ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den mezar yeri talep ediyor.
Bir ay öncesine kadar siyaseten kendisinden medet umulan bir isim şimdi yönünü değiştirmiş ve onca dünya nimetine sırt dönerek, ahret hazırlığına koyulmuş, mezar yeri talep ediyor memleketinde.
Vasiyeti böyle. Diğer Cumhurbaşkanları gibi İstanbul ve Ankara'nın görünür yerlerinde değil, Kayseri Asri Mezarlığı'ndan...
Başkan Mehmet Özhaseki de, 11'inci Cumhurbaşkanı'na yaraşır bir 'anıtmezar' olması için kolları sıvamış!
Asri Mezarlık'ta taziyelerin kabul edildiği bölümün hemen arkasındaki yeşil alana Abdullah Gül için bir 'Devlet Mezarlığı' yeri hazırlanacak...
Ne diyelim? Allah gecinden versin!
Bildiğim kadarıyla Gül ailesinin genetik yapısı uzun ömürlüdür."

Kentleşme konusunda niye DPT'ye hiç danışılmaz!

İNŞAAT Mühendisi Halim Küçükali gazete365.com sitesine verdiği röportajda 'Rant kâbusu demiş ve 'gecekondu derken, seçimkondu, şimdi de 'hükümetkondu' demiş. Yazıdan çarpıcı noktaları alıntılıyoruz:
"Kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul'un rahatlatılması beklenirken, kalan boş yerler gökdelenlerle dolduruluyor. Ülke genelinde 1 milyon adet satılık konut bulunmakta, bunun da yapım maliyeti yaklaşık olarak 60 milyar dolardır ve bu para atıl olarak bekletilmektedir. Bu konutlar hangi makro ekonomik plana dayanıyor?
Bilen var mı? Yook...
Peki Devlet Planlama Teşkilatı'nın planları dahilinde mi yapılıyor? Hayır...
Büyükşehir imar planında var mı? Yook...
Peki nerede var?
Hükümete yakın işadamının beyninde...
Yani kısacası mevcut hükümet kendi iktidarını sürdürebilmek için yaratmak istediği sermaye birikimi uğruna bir milletin geleceği mahvediliyor."

Anayasa ihlalini kayıt altına aldım

CHP Konya Milletvekili Atila Kart, 'TBMM Başkanı'nın Anayasal ihlali hakkında' bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:
"Başkanın (Cemil Çiçek'in) 15 Ağustos 2014 tarihinden itibaren gerçekleştirdiği anayasal ihlallerle ilgili olan işlem aleyhine, tarafımızdan 25 Eylül tarihinde Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açılmıştır. Hukuk devletlerinde her kim olursa olsun herkes, görev suiistimallerinin ve anayasal ihlallerin hesabını mutlaka ve bir gün verecektir.
Yargı organları her ne kadar siyasi iktidar tarafından kuşatılmış ise de hem bu ihlalleri kayıt altına almak ve hem de bu yöndeki yeni girişimleri önlemek ve hukuk haysiyetinin tümüyle yok edilemeyeceği inancıyla bu yöndeki çalışmalarımızı bundan böyle de kararlılıkla sürdüreceğiz."

MESAJ PANO

ZİNCİRLİKUYUMetrobüs durağında "Asansörde yenileme çalışması yapılacak olup güvenlik nedeni ile hizmet dışıdır" yazısı yazılalı 6 ay oldu! Halen asansör arızalı ve yenileme yapılmadı! Dr. Hakkı SAĞLAM
MARKETİNG- Hazırladığı seçim kampanyalarıyla AK Parti'nin üst üste 9 seçim kazanmasında önemli rol oynayan Erol Olçak sürpriz bir kararla görevi bıraktığını duyurdu. Peki, bu durum AK Parti'nin iletişim stratejilerini nasıl etkileyecek? Erdoğan'ın hitabet gücünden ve Erol Olçak'ın iletişim tecrübesinden yoksun bir AK Parti'nin aynı başarıyı yakalaması mümkün mü?
DOĞAN Akın (T24)- "Torunlar İnşaat Mecidiyeköy'deki projesiyle ilgili bir reklam verse yayınlamayız."

Bu soru yanıtlanır mı?

BAŞBAKAN Davutoğlu'na, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu zor bir soru yöneltiyor:
"Ataşehir Belediyesi'ne bağlı iken Ataşehir Barbaros Mahallesi'nin Ümraniye Belediyesi'ne bağlanmasının gerçek nedeninin, bu mahaldeki 13.4 bin m2'lik arazinin TOKİ tarafından hangi tarihte, gerçek veya tüzel kişiye, ne kadar bedelle satılmıştır? Daha sonra satışın iptal edilerek bir vakfa satılmıştır; bu vakfın adı nedir? Arazinin 1 Ocak 2011–12 Eylül 2014 arasındaki dönemde tapu kayıtlarındaki tüm maliklerinin isimleri ve unvanları nedir? Barbaros Mahallesi'ndeki kupon arazilerin sayıları ve her bir kupon arazinin m2 cinsinden miktarı ne kadardır?


Yalçın Bayer - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları