loading
close
SON DAKİKALAR

Hayvanlara işkence edene hapis cezası geliyor

Hayvanlara işkence edene hapis cezası geliyor
Tarih: 05.10.2018 - 09:17
Kategori: Yurt

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hayvanlara işkence yapanlara 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngören yasal çalışmayı en kısa sürede Meclis'e getireceğiz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde hayvansever iki vatandaşla buluştu. Onlardan biri, Kocaeli'de yol kenarında hasta yatarken gördüğü sokak köpeğini sırtına alıp veterinere götüren Ahmet Can Derneklioğlu'ydu. Üniversiteli genç, bakanın daveti üzerine Ankara'ya gitti. Ahmet Can'a yolculuğunda harçlıklarıyla tedavi ettirip sahiplendiği ve ‘Dostum' adını verdiği Kangal köpeği eşlik etti. Pakdemirli tebrik ettiği gence tablet bilgisayar ve bir yıllık köpek maması hediye etti.

Bakanın diğer buluşması ise Münevver Üzmez’leydi. Üzmez, Ankara Yenimahalle’de sokak kedilerine ve köpeklerine apartmanın bahçesinde baktığı için komşuları tarafından şikayet edilmişti. Bunun üzerine hayvanlarıyla sokakta yaşamaya başlayan Üzmez’e, kaymakamlıkça ev tahsis edilmişti.

Pakdemirli, hayvanlara işkence ve kötü muamele yapanlara 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngören yasal çalışmayla ilgili de şöyle konuştu:

"Arkadaşlar üzerinde çalışıyor, inşallah yakında neticelendiririz. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu var. Bu kanundaki adli cezaları ve belediyelerin yükümlülüklerini artıracağız. Hayvanlarımız daha iyi korunsun diye vatandaşa ve belediyelere sorumluluk getiriyoruz. Suç boyutunda hapis cezalarına varan düzenleme yapılacak. En yakın zamanda Meclis’e gelmesi için gereken çalışmaları yaptık. Hapis cezası, yapılan işkenceye göre, kademelendirilmiş şekilde verilecek. Mevcut kanunda hapis cezası yoktu, şimdi hayvanlara işkence edene hapis cezası getiriliyor."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları