loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'den Meclis'te 'barış nöbeti' kararı

HDP'den Meclis'te 'barış nöbeti' kararı
Tarih: 05.02.2019 - 16:28
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, açlık grevindeki Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için sabaha kadar Meclis Genel Kurulu'nda 'barış nöbeti' tutacaklarını açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, açlık grevinde olan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in durumunun bugünkü grup toplantılarının tek gündem maddesi olduğunu söyledi. Hükümete seslenen Buldan, "Dünyanın duyduğu bu sese kulak tıkamaktan vazgeçin! Ortak geleceği yok etmeyin! Halkların barış umudunu söndürmeyin! Bu hukuksuzlukta artık ısrar etmeyin! Unutmayın; adalet bir gün size de lazım olacak" dedi.

Buldan'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün tek bir gündemle, Leyla Güven gündemiyle toplanmış bulunmaktayız. Türkiye’den Erbil’e, Avrupa’dan dünyanın birçok ülkesine kadar her yerde, yankılanan, sınırları aşan bir direnişe dönüşen Leyla vekilimizin sesine ses olmak, nefesine nefes olmak üzere buradayız.

Leyla Vekilimiz bu direnişte yalnız değil. Sevgili Selma Irmak ve Sevgili Sebahat Tuncel de açlık grevinin 21. gününde. Cezaevleri ve yurt dışında açlık grevinde olan arkadaşlarımızın sayısı 315. Ne diye? Adalet ve barış gelsin diye! Gençler toprağa düşmesin diye!

İktidarın sahipleri bu sesi görmezden gelse de 90 gündür bu ülkede umut ve cesaret Leyla ile yeniden hayat buldu! Çünkü Leyla’nın gözlerinin içi umuttur, cesarettir, sevgidir. Orada ışık var, orada aydınlık bir gelecek var, orada barış için doğacak güneş var.

Leyla’ya sözümüzdür: Gözlerindeki o ışık asla sönmeyecek! O ışık milyonlar olacak, geleceğimizi aydınlatmaya devam edecek! Tecridi mutlaka ama mutlaka kıracağız. İnanın ki tecrit kalktığında güneş bir başka doğacak.

Hükümete sesleniyorum: Dünyanın duyduğu bu sese kulak tıkamaktan vazgeçin! Ortak geleceği yok etmeyin! Halkların barış umudunu söndürmeyin! Bu hukuksuzlukta artık ısrar etmeyin! Unutmayın; adalet bir gün size de lazım olacak.

Leyla arkadaşımızın sesi olmak için tüm grubumuzla birlikte bu gece sabaha kadar Meclis Genel Kurulu’nda barış nöbeti tutacağız! Barışın sesi bu ülkede asla kesilmeyecek!

Sevgili Leyla Güven; Tecridi kıracağız! Seni yaşatacağız! Seni yaşatacağız! Barışı yaşatacağız!"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları