loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Buldan: Hileleri 31 Mart’ta kendi ayaklarına dolanacak

HDP'li Buldan: Hileleri 31 Mart’ta kendi ayaklarına dolanacak
Tarih: 30.01.2019 - 14:31
Kategori: Siyaset

HDP, Mardin Belediye Eşbaşkan adaylarını tanıttı. Tanıtım etkinliğine aralarında Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Ahmet Türk, Necla Figan Altındağ, Nusaybin, Kızıltepe, Dêrik, Artuklu, Mazıdağı, Midyat, Savur, Ömerli ilçe belediye eşbaşkan adayları ile STK temsilcileri katıldı. ...

Mardin Belediye eşbaşkan adaylarının tanıtım etkinliğine katılan HDP Eş genel Başkanı Pervin Buldan 31 Mart yerel seçimlere ilişki açıklamada bulundur. Türkiye halkının AKP-MHP iktidarının baskıcı yönetimi altında nefes dahi alamaz hale geldiğini ifade eden Pervin Buldan "Bir yanda siyasi kriz ve ekonomik kriz, diğer yanda ise savaş politikaları nedeniyle toplum her gün yoksullaşmakta, giderek ezilmekte ve geleceğe güvenle bakamaz hale gelmektedir. Tekçi iktidar baskı politikalarıyla tüm toplumu kendilerine biat etmeye zorlamaktadır" dedi. 

İktidarın sahte seçmen yazımından, gerçek seçmeni silmeye kadar her türlü hileye başvurduğunu söyleyen HDP'li Buldan "Bunların her zaman yaptıkları iş bu. Sabah akşam hile ile yatıp kalkıyorlar. Fakat bu seçimde yaptıkları hileler ve usulsüzlükler halkımız tarafından bir kez daha ötelenecek ve buna izin verilmeyecek" ifadelerini kullandı. 

HDP'li Pervin Buldan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

"Leyla Güven bugün açlık grevinin 84’üncü gününde. Güven Sayın Öcalan’a yönelik insanlık dışı tecridin sona ermesi, hepimizin hayatını karanlığa sürükleyen tecridin sona ermesi için bedenini açlık grevine yatırdı. Leyla’nın açlık grevi artık bütün dünyanın saygıyla karşıladığı, desteklediği, haklı ve meşru bir direniştir. Bu onurlu direniş mutlaka başarıya ulaşacak. Tecrit karanlığı mutlaka aşılacak, aydınlık günlere mutlaka erişeceğiz. 

Leyla'nın aydınlattığı yol barışın yoludur 

Leyla’nın aydınlattığı bu yol halkımızın ortak geleceğinin barışın, adaletin, demokrasinin yoludur. Sonuca ulaşıncaya kadar bu yola devam edeceğiz. Leyla vekilimizin yanında olacağız, onun cesareti ve umudu bizim cesaretimiz ve umudumuz olmaya devam edecektir. Buradan bir kez daha sevgili Leyla Güven ve cezaevinde bedenlerini açlığa yatıran Selma Irmak ve Sebahat Tuncel başta olmak üzere arkadaşlarımıza sevgilerimizi iletiyoruz. Yine 10 günlük açlık grevine başlayan Burcu Çelik vekilimiz, Hewler’de, Strazburg’da, cezaevlerinde açlık grevi yapan arkadaşlarımıza dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Tecridi hep birlikte kıracağız. 

Mardin barışın, özgürlüğün, demokrasinin gerdanlığı olacaktır 

Gündüzü seyranlık gecesi için gerdanlık denilen, birbirinden zengin kültürlerin, inançların şehri olan Mardin bizim göz nurumuz, geleceğimizdir. Mardin aynı zamanda barışın, özgürlüğün, demokrasinin gerdanlığı olacaktır. Bunu hep birlikte başaracağız buna yürekten inandığımı ifade etmek isterim. 

Anıta dahi tahammül edemeyen bir zihniyetin iş başında olduğunu biliyoruz

AKP hükümeti, buraya gaspçı bir kayyum atayarak halk iradesine darbe vurmaya çalışmaktadır. Kültürleri ve inançları yok saymak istemektedir. Bu kentte sunulması gereken hizmetler üzerinden yolsuzluk yapıldığını ve Mardin halkına hakaret edildiğini biliyoruz. Kızıltepe'de Uğur Kaymaz'ın anıtının söküldüğünü, bir anıta dahi tahammül edemeyen bir zihniyetin iş başında olduğunu biliyoruz. Ve Uğur Kaymaz’ın anıtını yıkarken Uğur Kaymaz’ı bir kez daha vurduklarını biliyoruz. 

Mardin halkı bugüne değin iradesini asla teslim etmedi, etmeyecek

Kayyum Mardin ve ilçelerinde halkımıza ait tüm değerleri hedef aldı. Çok dilli tabelaları söküp istedikleri bir Mardin elde etmek istediler. Tek dil olsun istediler. Ama Mardin buna izin vermedi. Çünkü buradaki çok dilliliği, tek kültürlülüğü tekleştiremezler. Kürdünden, Arabına, Mihelmîsinden, Süryanisine; bütün halklar ve inançlar bu topraklarda kendi dili ve inancı ile bin yıldır birlikte yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Mardin halkı kimliğinden asla taviz vermedi, vermeyecek. Mardin halkı bugüne değin iradesini asla teslim etmedi, etmeyecek. Mardin halkı, gaspçı kayyumunuza ve onun dayattığı yola asla teslim olmadı, bundan sonra da teslim olmayacak ve Mardin’i kayyuma teslim etmeyecek. 

İşte sandık, işte seçimler, hodri meydan

İşte bu onurlu ve cesur duruştur halklarımızı özgür günlere, aydınlık geleceğe taşıyacak olan. Mardin halkı tıpkı Mardin’in bin yıllık sarsılmaz surları gibi başı dik, sarsılmaz ve kararlıdır. İradesinin gaspına, 31 Mart’ta öyle bir yanıt verecek ki o kayyumlar Mardin ovasının yolunu tutacak. İşte halkımız işte adaylarımız işte sandık, işte seçimler, hodri meydan. 

İktidar biat etmeye zorluyor

Elbette bu seçimler halklarımızın ortak geleceği açısından önemlidir. Türkiye halkı AKP-MHP iktidarının baskıcı yönetimi altında nefes dahi alamaz hale gelmiştir. Bir yanda siyasi kriz ve ekonomik kriz, diğer yanda ise savaş politikaları nedeniyle toplum her gün yoksullaşmakta, giderek ezilmekte ve geleceğe güvenle bakamaz hale gelmektedir. Tekçi iktidar baskı politikalarıyla tüm toplumu kendilerine biat etmeye zorlamaktadır. 

Kaybedeceklerini anladıkları için beka söylemine sarıldılar

Devletin bekası diye yola çıktılar, bunların tek derdi kendi koltuklarının bekasıdır. Kaybedeceklerini anladıkları için beka söylemine sarıldılar. Çünkü halka verebilecekleri bir şey yok. Umut yok, barış yok, güven yok, istikrar yok, huzur yok. Tek yaptıkları korkutma sindirme ve seçim hileleri ile oy devşirmektir. O halde bunu sona erdirmenin en cesur yolu nedir? Kararlı olmak, direngen olmaktır, birlikte olmaktır. Bizim halkımız da her zaman olduğu gibi cesurdur kararlıdır, örgütlüdür ve birliktedir. 31 Mart’ta da bunu ispat edecek iradeye sahiptir. 

Faşizme her yerde kaybettirirsek yolumuz barış ve özgürlük yolu olacaktır

Halkımızın özlemi adalet, barış ve özgürlüklerin sağlandığı demokratik bir ülkedir. Kendi kendisini yöneteceği demokratik yerel yönetimlerdir. İşte 31 Mart seçimleri tarihi bir dönüm noktasıdır. Faşizme her yerde kaybettirmeyi başarırsak yolumuz mutlaka barış ve özgürlük yolu olacaktır. Demokrasiye açılacaktır bu yol ve yerel yönetimler bizim için demokratikleşmenin yerellerden başlayacağı bir süreçtir. Kentlerin tek merkezden tekçi zihniyet ile değil halkımız tarafından demokrasi ile yönetilmesi temel hedefimizdir. Mardin'i Kürtler, Araplar, Ezidîler, Süryaniler, Mihelmîler, kadınlar, gençler, emekçiler yönetecektir. Sizler yöneteceksiniz, HDP yönetecek. HDP bunun önünü açacak. 

Halkımıza ait olanı geri alacağız

Belediyelerimizin olduğu her yerde bu belediyeleri bir kez daha almak için çalışmaların startını bugün Mardin’den hep birlikte veriyoruz. Halkımıza ait olanı geri alacağız ve yine halkımıza teslim edeceğiz bunun bir kez daha sözünü veriyoruz. Kayyum zihniyeti ile halka kapattıkları belediyelerimizi geri halka açacağız. Çünkü kayyum zihniyeti artık bu topraklarda hüküm sürmeyecek ve bu devir kapanacaktır. İnanın ki kayyumla gasp edilen büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, diğer tüm belediyelerimiz gibi halkımızın belediyeleri olacak. Belediyelerin kapısı bir kez daha halka açılacaktır. HDP gelecek halk gelecektir. Kayyumlar sandığın dibine gömülecektir. Belediyelerimizde tekçi gaspçı kayyumlar değil bizler, halkımız olacak. Bizlerin kültürlerin inançların belediyesi olacak. Sevgi ve hoşgörü belediyeleri olacak, kadınlar olacak gençler olacak.

Hileleri 31 Mart’ta kendi ayaklarına dolanacak

Sahte seçmen yazımından gerçek seçmeni silmeye kadar her türlü hileye başvuruyor. Bunların her zaman yaptıkları iş bu. Sabah akşam hile ile yatıp kalkıyorlar. Fakat bu seçimde yaptıkları hileler ve usulsüzlükler halkımız tarafından bir kez daha ötelenecek ve buna izin verilmeyecek. Niyeti kötü olanın attığı ok kendisine saplanır. Bu hileler 31 Mart’ta kendi ayaklarına dolanacak ve ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler. 

Mardin halkı üzerine düşeni bir kez daha yapacak

Sizin iradenizi yok sayan değerlerinizi hedef alan kayyumları sizler 31 Mart’ta, Mardin’den söküp atacaksınız. Kayyumlar anıtları yıkmış, tabelaları indirmişti. 31 Mart’ta da halkımız kayyumları sandığın dibine indirecek, sandığa gömecek. İnanın ki bu gaspçı zihniyetin halkın karşısına çıkmaya ve Mardin halkından oy istemeye yüzleri tutmayacak. Göreceksiniz kapınızı çalmaya, sizden oy istemeye yüzleri tutmadığı için yanınıza gelmeyecek oy isteyemeyecekler. Çünkü halkın önüne çıkmaya utanacaklar. Mardin’in, Nusaybin’in, Derik’in, Mazıdağı’nın hafızası var, Mardin halkının hafızası var. Kendisine yaşatılanları asla unutmayan bir hafızaya sahip olan Mardin halkı üzerine düşeni bir kez daha yapacaktır. 

Kürt halkının baskılarla sindirilemeyeceğinin canlı örneğidir Ahmet Türk’ün yaşamı

İşte değerli belediye eş başkanlarımız burada sizlerin huzurunda. Arkadaşlarımız sizlerin adaylarıdır. Koca bir çınar olan değerli Ahmet Türk ve değerli Figen Altındağ bu kenti sizlerle birlikte yönetmek için bu yola çıktılar. Ahmet Türk, Kürt halkının demokrasi tarihinin hafızasıdır. Ne baskılar gördü hiçbir zaman geri adım atmadı. Kürt halkının baskılarla sindirilemeyeceğinin canlı örneğidir Ahmet Türk’ün yaşamı. Bu yoldan asla geri dönmedi ve büyük bir heyecan şevk ve kararlılıkla ömrünü bu yola adadı ve bugün de bu görevi üstlenmekte asla geri durmadı. 

Ahmet Türk ve Figen Altındağ başta olmak üzere tüm aday arkadaşlarımızı siz değerli Mardin halkının siyasi iradesi olarak sizlere teslim ediyoruz. Onlar sizin temsilcilerinizdir, onları sizlerin iradesine emanet ediyoruz. Bütün halkımızı adaylarımız etrafında kenetlenmeye ve gece gündüz çalışmaya davet ediyoruz. Bizler “ya me ye” diyerek yola çıktık. Bajar ya me ye, pêşeroj ya me ye, aşitî ya me ye, serkeftin ya me ye. Riya me vekiribe, slav û rêz hevalno"

 

 


Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları