loading
close
SON DAKİKALAR

İade-i itibara yanıt yok

İade-i itibara yanıt yok
Tarih: 04.01.2017 - 00:00
Kategori:

2009’dan sonra sağlık nedeniyle 359 öğrenci askeri okullardan ayrılırken kendi isteğiyle ayrılan öğrenci sayısının 4005 olduğu görüldü.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 2009-2016 yılları arasında askeri okullardan toplam 5 bin 792 kişinin ayrıldığını veya ilişiğinin kesildiğini bildirdi.

CHP Bursa milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’in soru önergesini (28 Temmuz 2016) yanıtlayan Bakan Işık’ın verdiği bilgilere göre; 2009’dan sonra sağlık nedeniyle 359 öğrenci askeri okullardan ayrılırken kendi isteğiyle ayrılan öğrenci sayısının 4005 olduğu görüldü. 2009-2016 arası başarısızlık nedeniyle 163, disiplinsizlik nedeniyle 461, vefat veya güvenlik soruşturması gibi sebeplerle ise 804 öğrencinin askeri okullarla ilişiği kesildi.

Milletvekili İrgil, 15 Temmuz sonrası FETÖ’nün TSK içindeki yapılanması ve askeri okullardaki subay ve astsubayların eğitim adı altında zulüm ve işkencelerle pek çok öğrencinin okuldan ayrılmasına sebep olduğunun ortaya çıkması üzerine Bakan Işık’a soru önergesi hazırlamış; 2009’dan bugüne kadar askeri okullardan ayrılan ve atılan öğrencilerle, ayrılma veya atılma nedenlerini sormuştu.

İrgil’in “Haksız yere atılan ya da gördükleri zulüm nedeniyle ayrılmak zorunda kalan bu öğrencilere iade-i itibar yapılacak mı?” sorusuna yanıt vermeyen Bakan Işık, askeri okullardan ayrılan veya ilişiği kesilen öğrencilerin isimlerini ise açıklamadı.

İrgil, bu kadar öğrencinin askeri okuldan atılmış olmasının normal olmadığını, 8 yılda askeri öğrenci kıyımının yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “Askeri okullarda yaşanan süreci hiç sorgulamayıp, bu sürece müdahale etmeyip çocukların heba olmasına neden olan sorumluların kendi bozdukları yapıyı onarmayıp, sonra burası bozuldu deyip tamamen yok etmeleri akıl kârı değildir. Askeri okulların geleneksel yapısını, düzenini bozarak ve içini boşaltarak yok etmek Türkiye’nin askeri geleceği açısından büyük zararlar doğuracaktır.”

TÜRK-İŞ NEDEN SUSUYOR?

Kayıt içi ve kayıt dışı olarak çalıştırılan yaklaşık on milyon işçiyi ilgilendiren asgari ücret geçtiğimiz günlerde yıl bazında % 8 artışla 1404 lira olarak açıklandı. Hele bu rakamdan her ay 53.32 TL ‘Bireyel Emeklilik Kesintisi’ yapılacağı ve SGK’nın ilaç katkı payına yaptığı % 60’a yakın zam düşünülürse yapılan zammın yetersizliği daha da belirginleşti. Bu rakamın işçi ailesinin dışlanarak ve asgari geçim indirimi rakamının altında kabul edilmesi çok konuşuldu. Bu konuda asıl konuşulmayan ve konuşulması mutlaka gereken konu Türk-İş’in tutumu. Ülkemizin en büyük işçi konfederasyonu, asgari ücretin 1600 lira olması isteğini kamuoyuna açıkladı ve yetkililerin dikkatine sundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Türk-İş’in isteğini hiç dikkate almadan 2017 için asgari ücretin 1404 lira olacağını açıkladı. Bu sonuç Türk-İş için bir hezimet ve güçsüzlüğünün ilanı değil midir? / Yrd. Doç. Dr. Engin ÜNSAL

KAZDAĞLARI'NA 90 FUTBOL SAHASI KÜL TOPLANACAK

Türkiye’nin oksijen deposu Kazdağları’na yapılmak istenen Yenice Çırpılar Termik Santralı Projesi, bölgedeki doğal yaşam alanları ile beraber içme suyu havzalarını ve tarımsal üretimi tehdit ediyor. Projenin İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı 11 Ocak 2017’de Ankara’da gerçekleştirilecek.
Proje gerçekleşirse, bakanlıklara sunulan resmi belgelere göre yılda 3.5 milyon kömür tüketecek olan santralın toplam kurulu gücü 200 MW olacak. Proje kapsamında 90 adet futbol sahası büyüklüğünde bir alan 465 bin ton külün depolanması için kullanılacak. Hangi vicdan buna izin verir!

ÇEKİLEN EZİYETE BAKIN!

Ankara Keçiören Aktepe PTT’sinde her kış doğalgaz almak isteyen vatandaşlar eksi 4-7 derecede kapılarda donuyorlar. Buna rağmen 3 gişe olan postanede hiçbir zaman 3 kişi çalışmıyor. Bir koltuk daima boş. Sorunca “İzinli” ya da “Şikâyet edin, 3. bir memur göndersinler” dediler. 60’ında dün buz gibi soğukta 2.5 saat bekledim, gaz alamadan saat 16.30’da mesai bitti dediler. Hepimiz gaz alamadan döndük. Eve gidip bir de hasta oldum. Bugün yeğenimi gönderdim, telefonla durumu sordum. Yüzlerce kişi varmış ve bu sefer tek memur çalışıyormuş! Bu bir kepazelik. Dünyada kartlı sistemle gaz almak, su almak nerede var? Kartlı sayacı faturalı ile değiştirmek istedim, 400 lira ve peşin istiyorlar. / Müjde DURAL-KEÇİÖREN

TEK'İ MUMLA ARIYORUZ

Sakarya-İzmit-İstanbul’daki son elektrik arızalarının kar ve rüzgârdan olduğu söyleniyor ama esas olarak hatların bakımsızlığıdır. Bunların çeşitli nedenleri vardır. Gereksiz TEK özelleştirilmesiyle ilgili elemanlar ayrılmak zorunda kalmıştır. Hükümet ve özel sektör tarafından parçalanan TEK’in elinde kalan iletim hatlarının özelleştirilmesi için bahane aranmaktadır. / Aslan ÖZMEN-Yük. Mühendis

BODRUM AKTUR DAVAYI KAZANDI

Bodrum’da, vatandaşların mücadelesi sonucunda, bir çarpık yapılaşma ve hukuka aykırı inşaat örneğinin daha önüne geçilmesi yolunda önemli bir aşama kaydedildi. ‘Bodrum-Aktur’cuların açtığı davada Elegan Panorama Villas adlı site inşaatı hakkında Muğla 2. İdare Mahkemesi oybirliği ile yürütmeyi durdurma kararı verildi.

OKUYUNUZ: ÜSKÜDAR MEYDANI CURCUNAYA DÖNÜYOR

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’den: Üsküdar Meydanı’nın bugünkü durumu tarihi kent merkezine, bir dünya kentinde olması gereken yönetim anlayışına yakışmıyor. Şehircilik anlayışından uzak oldubitti projelerle meydan bir kaosa itilmiş durumdadır. Meydan planları bir yarışma ile belirlenmelidir.

MESAJ PANOSU

NATO, bayrakları yarıya indirmiş saldırı nedeniyle. Türkiye’de indirildi mi, yoksa es mi geçildi? / Ö.S.

‘Milli Düşünce Merkezi’nin, TBB’nin katkılarıyla İstanbul’da yarın 13.00’te Taksim The Marmara’da düzenlediği Kıbrıs panelinde Prof. Metin Feyzioğlu (Başkan), Prof. İlber Ortaylı (Açış), İlker Başbuğ, E. Büyükelçi Şükrü Elekdağ, Prof. İlber Ortaylı ve Hüsamettin Özkan konuşacaklar.

GÜNÜN SÖZÜ

“Böylesine güzel bir gökyüzünün altında, bu kadar kötü insan nasıl yaşayabiliyordu?” (Dostoyevski)


Yalçın Bayer - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları