loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail Peres'i uğurluyor

İsrail Peres'i uğurluyor
Tarih: 30.09.2016 - 11:49
Kategori: Dünya

Tedavi gördüğü hastanede çarşam günü hayatını kaybeden eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres için Kudüs'te cenaze töreni düzenleniyor.

Tedavi gördüğü hastanede çarşam günü hayatını kaybeden eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres için Kudüs'te cenaze töreni düzenleniyor. Törene İsrailli siyasiler ve Batılı liderlerin yanı sıra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da katılıyor.l

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres, tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetmişti.

Peres, İsrail parlamentosunda (Knesset) düzenlenen törenden sonra bugün Kudüs'te düzenlenen cenaze töreninin ardından eski uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski İsrail Başbakanı İzak Rabin'in yanına defnedilecek.

İsrail ile Filistin arasındaki diyalog sürecinin başlatan Oslo Anlaşması’nın mimarı olarak dönemin İsrail Başbakanı Rabin ve Filistin lideri Yaser Arafat’la birlikte 1994 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Peres'in cenaze törenine çok sayıda siyasetçi katılıyor.

ABD Başkanı Barack Obama, eski ABD Başkanı Bill Clinton, Galler Prensi Charles, eski İngiltere başbakanları Tony Blair ve David Cameron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın da katıldığı cenaze töreninde Türkiye’yi BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu temsil ediyor. 

Törenin bir diğer önemli konuğu ise Filistin Devlet Başkanı Abbas. Töreni en ön sırada takip eden Abbas, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve eşi Sara tarafından karşılandı.

Tören öncesinde Netanyahu ile tokalaşan Abbas, "Son görüşmemizin üzerinden çok zaman geçti" dedi. Netanyahu ise Abbas'a, "Cenazeye gelmenizi takdir ediyorum" yanıtını verdi.

Bu arada İsrail basını, Abbas'ın bizzat Peres'in ailesi tarafından davet edildiğini yazdı.

Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları