loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanı istifa etsin demek milli iradeye haksızlıktır

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanı istifa etsin demek milli iradeye haksızlıktır
Tarih: 20.10.2017 - 17:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Belediye başkanı istifa etsin deniyor. Bu milli iradeye haksızlıktır. İstifa et etmezsen bedeli ağır olur ne demek? Dosyalarını çıkarır hapse mi atarım diyorsunuz? Suç varsa saklıyorsanız o suça ortak olursunuz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın'da muhtarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanı istifa etsin deniyor. Bu milli iradeye haksızlıktır. İstifa et  etmezsen bedeli ağır olur ne demek? Dosyalarını çıkarır hapse mi atarım diyorsunuz? Suç varsa saklıyorsanız o suça ortak olursunuz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu topraklarda ilk seçim 1833'te Kastamonu Taşköprü'de yapılan muhtarlık seçimidir. O nedenle muhtarlık seçimleri demokrasinin ilk basamağıdır. En temiz ve en saf seçimlerdir. Sizi bir genel başkan yazıp milletin önüne koymaz. Çıkar kişiliğinizle, kimliğinizle çıkar propaganda yapar seçilirsiniz. Bir siyasi partinin gölgesini kabul etmezsiniz. Bu kadar köklü bir kurumun sorunları niçin çözülmez? Kaç kanunda sizinle ilgili madde var, biz e bilmiyoruz. Sizin sorunlarınızın çözümü için yapılacak ilk iş muhtarlık kanunu çıkarmaktır. 

Bir milletvekilimiz araştırma önergesi verdi. Gelin 4 parti oturup konuşalım. Çözüm madem ki TBMM'de, orada görüşülmesi lazım. Biz böyle bir önerge verdik kabul edilmedi.

Sadece kanun değil, muhtarlık kurumu varsa aynı zamanda bu hizmet ortağıdır. Sizin bütçeniz, geliriniz var mı, yok. Çünkü sizi dikkate almıyorlar, sadece siyasette kullanmak istiyorlar. 

Mahallelerde emlak vergisi var. O gelir belediyeye gidiyor. Mhallelerinizdeki emlak vergisinden size niye pay verilmez? 

Demokrasimizi güçlendireceksek ilk ayak muhtarlık kurumudur. Mahallenizle ilgili bir konu belediye meclisinde görüşülürken gelin, mecliste konuşun diyen var mı, yok. Kendi mahallesiyle ilgili karar alınırken muhtar belediye meclisinde karar sahibi olmalı, konuşup oylamaya katılmalı. 

Sizin doğru dürüst oturacağınız bir yeriniz yok. Yanınıza diğer partilerden hangi vekil gelirse gelsin 'emlak vergisinden pay istiyoruz, belediye meclisinde karar sahibi olmak, oturacak yer istiyoruz deyin.  

Sorunları oturup birlikte çözebiliriz. Bu dediklerimin yapılması en fazla 6 aydır. bugüne kadar hep söZ verip sözünü tutmayanlar iktidar oldu. Bir deneyin, görelim. 

Yeri gelince milli irade diyor mangalda kül bırakmıyoruz. Elini kolunu bağlayıp ne kadar iyisiniz diyeceksiniz. Yasa bana hangi hakkı veriyorsa onu almalıyım demelesiniz. 

50 bin 217 muhtarımız var. Her köyde her mahallede vekil, belediye başkanı, bakan, cumhurbaşkanı yok, siz varsınız. Sizler güçlü olduğunuz ölçüde Türkiye'de demokrasi güçlüdür.

Bir de Türkiye'nin sorunları var. Cumhuriyetimizin niteliklerini güçlendirmek zorundayız. Demokrasi halkın oyuna başvurmaktır. Demokrasi aynı zamanda devlette liyakattir. Bakan olmak için sadece ilkokul diplomasına ihtiyaç var. Ama şube müdürü ya da şef olmak için en az 4 yıllık üniversiteyi bitirmek zorundasınız. 1 yıl aday memursunuz, imtihana girer kazanırsanız şef olursunuz. 12 yıl devlette çalışıp üst kademede çalışırsanız müsteşar olursunuz. Devlet bakidir hükümetler geçicidir. Devlette iş bilene teslim edilir. Liyakati çökertirseniz devleti çökertirsiniz. Israrla söyledik camiye, kışlaya, mahkemeye siyaseti sokmayın, dedik. Camiye siyaseti sokarsanız vatandaşları bölersiniz, adliyeye siyaseti sokarsanız adaleti yok edersiniz, kışlaya siyaseti sokarsanız birisinin kafası eser gelir darbe yapar.

Her şeyi tek adama teslim ederseniz orada adalet olmaz. Kimin suçlu olup olmadığına sağlıklı işleyen demokrasilerde mahkeme, tek adam rejiminde bir kişi karar verir. Demokrasiyi birlikte savunmak zorundayız. 

Son zamanlarda bir tartışma var. Belediye başkanı istifa etsin deniyor. Bu milli iradeye haksızlıktır. İstifa et  etmezsen bedeli ağır olur ne demek? Dosyalarını çıkarır hapse mi atarım diyorsunuz? Suç varsa saklıyorsanız o suça ortak olursunuz.

Her şeyi ben bilirim derseniz demokrasinin dibine kibriti çakmış olursunuz. Hükümet atadığı kaymakamı, valiyi görevden alabilir. Onların da mahkemeye gitme hakkı vardır. Bu adalet arayışını gösterir. 

Şimdi hak dahi aramadan istifa edeceksiniz, diyorsunuz. Çoluk çocuğuna nasıl hesap verecek? Yargının bağımsız olması lazım. Kanun adalet dağıtmıyorsa kanun değildir. Adalet toplumun vicdanıdır. Biz bunun için yürüdük. 

CHP entel partisi derler. Ben de entelim, anlatayım. Babam okuma yazma bilmez. 7 kardeşiz. Üniversiteyi bir ben okudum. Devlette görev yaptım. Bunu gazi Mustafa Kemal'e borçluyum. Eğitimde fırsat eşitliği var diye okudum. 3 çocuğum var. Kızların eli ekmek tutuyor. Oğlum da asker. İnşallah o da geldikten sonra bir yere girer çalışır.  Dünyada paraya tamah etmedik, etmeyeceğiz de. Peygamberimizin hayatını okuyun. Nasıl yaşadı öğrenin. İsraf haramdır değil mi? Kullandığım kağıdın arkası boşsa onu kullanırım. Böyle öğrettiler bize. Devlette böyle öğrettiler. Bu nedenle israftan kaçınıp halkı düşündük."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları