loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan toplumu çok yordu

Kılıçdaroğlu: Erdoğan toplumu çok yordu
Tarih: 22.06.2018 - 11:30
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medyascope.tv'de Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Devletin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Diğer parti liderleri kendi imkanlarıyla.. Herkes bunu görüyor. 

Millet İttifakı'nın amacı huzuru getirmek. 1. turda herkes istediği partiye oy verebilir ama cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. tura kaldığında 2. tura kalan arkadaşa destek vermeliyiz. Diğer adaylara oy veren vatandaşlarımız, 2. tura kaldığında Erdoğan'ın tavrı belli. Demokrasiyi içine sindiremeyen, baskıcı bir anlayış. Belediyeler onun mitingine insanları taşıyorlar. Bunlar halkın gözünden kaçmıyor. Erdoğan toplumu çok yordu, ayrıştırdı. Kavga ve gerilim ortamını yaratan Erdoğan ve ekibi. AK Partilileri asla suçlamıyorum, yönetenleri suçluyorum. AK Partili kardeşlerimin de artık yeter, demesi lazım. Yine Erdoğan'a gidip Erdoğan'a oy veriyorlarsa harama ortak oluyorlar.

Bütün anketler HDP'nin barajı aşacağını gösteriyor. 

Süleyman Soylu ciddiye alınması gereken birisi değil. Benimle ilgili de ahlak dışı açıklamalarda bulundu. Değeri 5 para adamlara milyonluk dava açılmaz, 5 paralık açılır ki kendisini nasıl gördüğümüzü bilsin diye.

HDP siyasal bir parti, meşru zeminde siyaset yapıyor. Sayın Demirtaş hangi gerekçeyle hapiste, rahatça mitingini yapmalı. Bu milli iradeye saygısızlıktır. Bu kişi milletin oylarıyla geldi, milli  iradeyi temsil edecek. Siz konuşma hakkını elinden alıyorsunuz. Hapishanede bir yasaya göre seçim propagandası için hapishanede konuşacaksın diyorsunuz. Korkuyorlar.

(Demirtaş'ın 'Benim seçilmem halinde Erdoğan'ın seçilme ihtimali azalacak' açıklaması) Doğru söylüyor. Erdoğan'ın itiraz etmesi lazımdı ama kendi talimatıyla içeride, bağımsız yargı olmadığı için hakimler saraya bakıyor. 

Millet İttifakı çoğunluğu alacaktır 24 Haziran'da. Demokrasiyi, güçler ayrılığı ilkesini savunanlar çoğunluğu alacak.

İYİ Parti'yi seçime sokmamak için kumpas kurdular, bozduk o kumpası. 15 kişi gitmeseydi 'seçime giremezler' kararı çıkacaktı.

2002'de Erdoğan vekil seçilemedi, hakkı yoktu. Yüzde 34 oy alan partinin başkanı milletvekili olmalıdır, dedik. O zamanki Erdoğan bugünkü Erdoğan ayrı. Bugünkü sarayda oturuyor. 

Enis Berberoğlu, Yargıtay'ın karar alması lazım. Hukuk işlerse var olan davalarının seçimlere kadar ertelenmesi gerektiğini söyleyecektir. AK Parti isterse Enis Bey'in dokunulmazlığını tekrar getirebilir, oylayabilir. Boşuna yatıyor içeride. Müebbet cezası aldı, AYM'nin, Yargıtay'ın kararı var. Zorla içeride tutmak için her şey yapılıyor. 

33 ere 7 kez müebbet hapis cezası verdiler. O komutanın emrini yerine getiriyor, komutana ceza verilmesi gerekiyor verilecekse. Askerlikte ast üstün emrini tartışamaz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları