loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Alexis Tsipras'a Mektup

Kılıçdaroğlu'ndan Alexis Tsipras'a Mektup
Tarih: 27.01.2015 - 19:52
Kategori: Siyaset

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ı mektupla kutladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ı mektupla kutladı.

Kılıçdaroğlu kutlama mektubunda, “Solun ve sosyal demokrasinin örnek teşkil eden zaferinin Yunanistan'a istikrar ve daha iyi bir gelecek sağlayacağına eminim. Seçim zaferinizin ortaya koyduğu gibi solun ve sosyal demokrasinin yükselişi, bütün dünyada sosyal adaleti savunan bizleri cesaretlendirmiştir” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Radikal Sol Koalisyonu (SYRIZA) Genel Başkanı ve Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’a gönderdiği kutlama mektubu şöyle;

Ankara, 26 Ocak 2015

Sayın Alexis Tsipras
Seçilmiş Başbakan
Radikal Sol Koalisyonu (SYRIZA) Genel Başkanı
Atina
Yunanistan


Sayın Tsipras,

25 Ocak 2015 tarihinde yapılan Yunanistan Genel Seçimleri’ndeki üstün başarınızdan ötürü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına içten tebriklerimi sunarım.

Solun ve sosyal demokrasinin örnek teşkil eden zaferinin Yunanistan'a istikrar ve daha iyi bir gelecek sağlayacağına eminim. Seçim zaferinizin ortaya koyduğu gibi solun ve sosyal demokrasinin yükselişi, bütün dünyada sosyal adaleti savunan bizleri cesaretlendirmiştir.

Bu vesileyle sol, sosyal demokrat bir parti olarak, CHP'nin, komşu ve kardeş ülkelerimiz arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi ve sağlamlaştırılması için sizinle işbirliği içerisinde olma arzusunu teyid etmek isterim.

SYRIZA'nın, başarısını sürdürmesi için en iyi dileklerimi sunarım.

Saygılarımla,



Kemal Kılıçdaroğlu
Genel Başkan


Ankara, 26 January 2015

Mr. Alexis Tsipras
Prime Minister Elect
Leader of the Coalition of the Radical Left (SYRIZA)
Athens
Greece


Dear Mr. Tsipras,

On behalf of the Republican People's Party (CHP), I would like to congratulate you upon your overwhelming success in the Greek legislative elections held on 25 January 2015.

I am confident that the exemplary victory of the left will provide for stability and a better future in Greece. The rise of the left and social democracy as demonstrated by your victory has encouraged us all who stand for social justice globally.

I hereby would like to confirm CHP’s willingness to collaborate with you to strengthen and foster solidarity between our neighboring and fraternal countries.

I would like to extend my best wishes for the continued success of SYRIZA.

Sincerely,



Kemal Kılıçdaroğlu
Chairman

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları