loading
close
SON DAKİKALAR

Leziz fikirler

Leziz fikirler
Tarih: 20.12.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Sonunda bu yüzden mi Amerikancı oldunuz?

CHP’li Divan üyeleri Malik Özdemir ve M. Rıza Yalçınkaya’nın Dolmabahçe, Yıldız, Beylerbeyi sarayları gibi Meclis’e bağlı tesislerdeki restoran ve kafelerin yandaşlara peşkeş çekildiği iddialarını dile getirmiştik. Özdemir ve Yalçınkaya dün iki örnek daha verdiler...
“Saatkule Kafeteryası’na mal ve hizmet alımı işini 1 Şubat 2013 tarihinden geçerli olmak üzere ‘Leziz Fikirler Şirketi’ adlı firmaya vermişler. Vermeden önce de fiyat durumunu öğrenmek üzere ‘Sütlüce Gıda A.Ş’ ve ‘Lokma Gıda Hizmetleri’ adlı firmalardan fiyat isteyerek piyasa araştırması yapmışlar. Bu iki firmanın sahipleri kimler miymiş? İşi alan Leziz Fikirler Limited Şirketi’nin sahibi!
Aynı şekilde Küçüksu Kasrı Kafeteryası’nın mal ve hizmet alımı 4 Nisan 2012 tarihinden itibaren yine konsinye usulüyle Sütiş Şirketi’ne verilmiş. Burada da Yönetim Kurulu’nun kararından önce iki şirket, Sütlüce Gıda ile Leziz Fikirler Şirketi üzerinden piyasa araştırması yapılıp fiyat teklifi alınmış. Teklif alınan bu iki şirketin sahipleri kim mi? İhaleyi kazanan Sütiş’in sahibi!”

Son durak ABD

Bundan birkaç gün önce... HDP’li Hasip Kaplan, TBMM’de sigara içenler için yapılan camlı odada bir grup gazeteci ve milletvekiliyle sohbet ediyordu. Bir ara;
- Biz Kürtler, önce “Solculuk evrenseldir, hümanizmdir” deyip solcu olduk. Ama Türkiye’nin solcuları bizi kabul etmedi, dışladı. Baktık solculardan ve solculuktan fayda yok, Müslümanlık kardeşliktir, Müslümanlarla beraber olalım, dedik. Onlar da bizi kabul etmedi. Yani arkadaşlar, ne yaptıysak, kime elimizi uzattıysak olmadı, deyince orada bulunan CHP milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, araya girdi:
- Sonunda bu yüzden mi Amerikancı oldunuz?
Kaplan, sinirlendiğini belli etmemeye çalışarak yanıt verdi.
- Amerika, Irak’ı işgal edince biz Kürtlere bin yılda bir gelebilecek devlet kurma fırsatı doğdu. Ne yani, enayilik edip bu fırsatı reddetse miydik? Ayrıca Amerikancı falan da değiliz.
Dilek Akagün Yılmaz yine kendini tutamadı.
- Nasıl değilsiniz? Daha geçenlerde PKK’nın önde gelen isimlerinden Cemil Bayık, “Çözüm Süreci görüşmelerinde Amerika üçüncü göz olsun” demedi mi? HDP heyetleri sık sık Amerika’ya gidip destek istemiyor mu? Ayrıca, Amerika Irak’ı işgal edince biz Kürtlere bin yılda bir gelebilecek devlet kurma fırsatı doğdu, dediniz. O dediğiniz fırsat Amerika’nın özellikle doğurttuğu fırsat olmasın?
Tartışma büyümeden uygarca sonlandı...

ŞİŞ

Şişli Belediyesi’nde kavganın yoğunlaşması üzerine Emir Sarıgül Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan istifa etti. Konu çözülecek mi? Başkan Hayri İnönü, Emir Sarıgül’ün belediye meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiğini söylüyordu.
Emir Sarıgül belediye meclisinden istifa etmedi...
Konuya yakın bir dostumuz dün muhtemel gelişmeyi aktardı...
- İnönü Meclis’e hâkim olmakta zorlanacaktır. Nisan ayında belediye meclisinde faaliyet raporu oylanacak... Eğer rapor reddedilirse İçişleri Bakanı, yetkisini kullanarak, Belediye Başkanı Hayri İnönü’yü görevden alabilir. Yeni başkanı Belediye Meclisi belirler. En güçlü hatta tek aday Emir Sarıgül’dür...
Bu bir tahmin tabii... Bakalım zaman ne gösterecek...

İktidar cemaati “faili meçhul cinayetlerle” suçluyor. O zaman altını kazıyın neden korkuyorsunuz...
Sizin parmak izleriniz de görünecek diye mi?
Akif Kökçe

MAL

CHP’li Umut Oran’ın verdiği yasa teklifine göre “Her milletvekili seçilince 3 ay içinde mal beyanı verecek bunlar Resmi Gazete’de yayımlanacak...”
Anımsatalım... 2011 seçimlerinden önce CHP seçim bildirgesinde milletvekillerinin mal beyanı vereceği açıklanıyor, bu yönde halka vaat veriliyordu.
Seçimden sonra, bu sütunda birkaç kez anımsatmamıza rağmen, bu vaat unutuldu.
Böyle bir
yasaya TBMM yanaşmaz... Ama CHP milletvekilleri seçim öncesi verdikleri vaadi yerine getirerek teker teker mal beyanında bulunabilir. Kimse ellerini tutmuyor.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları