loading
close
SON DAKİKALAR

Maltepeliler, sevgi sofrasında kenetlendi

Maltepeliler, sevgi sofrasında kenetlendi
Tarih: 02.07.2015 - 12:30
Kategori: Yerel

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılımıyla Ramazan’ın 14’üncü gününde, İdealtepe ve Çınar mahallelerinde 2 bin kişilik iftar verildi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılımıyla Ramazan’ın 14’üncü gününde, İdealtepe ve Çınar mahallelerinde 2 bin kişilik iftar verildi. İftar yemeğinde konuşan Ali Kılıç, “Şimdi yan yana geldiğimiz iftar sofralarımızda sizlerin yüzündeki tebessümü gördükçe, Ramazan’ın özündeki sevgiyi Maltepe'de yaşattığımıza inanıyorum” dedi. 

Maltepe’de Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Maltepe Belediyesi’nin Organik Pazar alanındaki etkinliklerine katılan vatandaşlar önce, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan ezan sonrası iftarlarını açtı. Ramazan sohbetleri, Karagöz-Hacivat oyunu ve sihirbaz gösterileriyle tam bir şenlik havasında geçen Ramazan etkinliklerine konuk olan gazeteci-yazar Mine İzgi, “Cennet Yuvamız” adlı görsel sunumunda evlilik ve aile kurumunun önemine dair bir sohbet gerçekleştirdi. 

“MARİFET İLTİFATA TABİDİR”

Maltepeli vatandaşların da eşlik ettiği sohbette İzgi, “Evlilik için en önemli şey niyet etmektir. Öncelikle iyi niyetli olacağız. Cennet yuvamızı ancak böyle kurabiliriz. Evlilikte 8S kuralı vardır. Bunun en önemlisi, samimiyettir. Çünkü yalanla, aldatmayla, gurur ve kibirle evlilik yürümez. Bizlere göstermelik değil samimi bir sevgi lazım. Düşünelim biz sevgimizi söylerken ne kadar samimiyiz? Gerçek sevgi, karşılıksız ve tam bir aidiyetle sevmek demektir. Ayrıca saygı, sevgi, sadakat bunları da unutmayalım. Hakir görmeyelim, iyilikleri, güzellikleri görelim. Sevgiyi birden zerk etmeyelim. Unutmayalım ki marifet iltifata tabidir” diye konuştu. Başkan Ali Kılıç’ın da katıldığı ve stantları gezdiği etkinliklerde İzgi, “Yazarhane”de kitaplarını imzaladı.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları