loading
close
SON DAKİKALAR

“Mimarlar Odası 2018 Oktay Ekinci Basın Ödülü” sahiplerini buldu

“Mimarlar Odası 2018 Oktay Ekinci Basın Ödülü” sahiplerini buldu
Tarih: 11.04.2018 - 11:51
Kategori: Çevre

“Mimarlar Odası 2018 Oktay Ekinci Basın Ödülü” sahiplerini buldu.

Mimarlar Odası, iki yılda bir verilen 'Oktay Ekinci Basın Ödülü'nü bu yıl Hürriyet Gazetesi Muhabiri Aysel Alp ile Birgün Gazetesi Muhabiri Uğur Şahin’e verdi. 'Çevreye Katkı Özel ödülü'ne ise taş ve mermer ocaklarına karşı yürütülen çevre mücadelesindeki üstün gayretleri ve özverileri nedeniyle, 9 Mayıs 2017 tarihinde katledilen Ayşin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu layık görüldü.

Hürriyet Gazetesi Muhabiri Aysel Alp, “Datça imara açılıyor! Büyük tartışma yaratacak kritik özelleştirme kararı” ve “Bir köşk daha... 25 de bungalov” haberleri nedeniyle ödüle layık görülürken, Birgün Gazetesi Muhabiri Uğur Şahin'e ise “Bakanlık: Termik santraller bölgenin hava kalitesine olumlu etki edecek” ve “Çevre mücadelesinde peş peşe kazanımlar” haberleri ile ödül verildi.

'Çevreye Katkı Özel Ödülü'ne ise 9 Mayıs 2017 tarihinde katledilen Ayşin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu layık görüldü.

'Mimarlar Odası Basın Ödülü' 2012 yılından bu yana basın alanından toplum, kent, kültür ve çevre sorunlarına duyarlılık gösteren, bu alanlarda toplumsal duyarlılığın artırılmasına aracılık eden gazetecilere veriliyor.

Ödül; yaşamını ülkemizin doğal ve kültür değerlerinin korunmasına adamış; mimarlık ve kent yayıncılığı anlamında çalışmalarıyla basında farkındalığın artmasına önemli katkılarda bulunan gazeteci, yazar ve mimar Oktay Ekinci’nin anısını yaşatmak ve bu alanda katkı sunanları onurlandırmak adına “Mimarlar Odası Oktay Ekinci Basın Ödülü” adıyla verilmektedir.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları