loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce: Kimseyi ayırmayacağım, kayırmayacağım, milletin parasını savurmayacağım

Muharrem İnce: Kimseyi ayırmayacağım, kayırmayacağım, milletin parasını savurmayacağım
Tarih: 19.06.2018 - 17:36
Kategori: Gündem

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Antalya'da halka seslendi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin devasa sorunları var. Bunu yorgun bir adam çözemez. Topyekün bir kalkınma gerçekleştireceğiz.

Dünyada turzimde ilk 10 ülkeden birisiyiz. Turizmi 12 aya yayacağız. Hedefimiz 5 yıl içinde 60 milyon turist. Turizm personelini mesleki eğitimden geçireceğiz. Turizm bölgelerindeki altyapı bütçelerini güçlendireceğiz. Barışçı bir dış politikayla turzimi de güçlendireceğiz. 

Erdoğan sen sırf hava atmak için Rus uçağını ben düşürdüm Suriye sınırında dedin. Ama Rus uçağı Antalya'ya düştü. Domatesler Antalya'dan Rusya'ya gimez oldu. 

Herkes mahkemlerimizin bağımsızlığına inanacak. Ekonomi kurullarının başına liyakatli insanlar getireceğiz, partizanlık yapmayacağız. Hakça bölüşeceğiz.

Ben kimseyi ayırmayacağım, kayırmayacağım, milletin parasını savurmayacağım. Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım.

Haddini bilmeyenlere de haddini bildireceğim. İlk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak. Sadece CHP'liler kazanmayacak, AK Partili kardeşlerim de kazanacak. Erdoğan kazanırsa enflasyon artacak, faiz, dolar yükselecek, Suriyeliler Türkiye'de kalmaya devam edecek. İnce kazanırsa umut gelecek.

Ben Erdoğan'dan 5 ay önce milletvekili oldum. İlk icraatı benim milletvekillerim halkın arasında oturacak lojmanda değil dedi. Lojmanları sattı. Kendisi de Keçiören'de apartman dairesinde yaşadı. Sonra kendisini özel bir insan zannetmeye başladı. Çankaya Köşkü'nü bile beğenmedi. Kendisine 1150 odalı saray yaptı. Yetmedi, kendine İstanbul'da 5 saray daha tahsis etti. Bu da yetmedi Marmaris'te kendisine 300 odalı saray yaptırıyor.

Cumhurbaşkanı olduğumda Marmaris'teki yazlık sarayı kullanmayacağım, engelli çocuklara vereceğim. Sonra sarayına taşındı yola çıktığı arkadaşlarını, kardeşim dediklerini yanından uzaklaştırdı.

Meydanlarda ben Rizeli'yim dedi. Ama Rize'nin çayını bile beğenmedi. Biz 80 milyon Rize çayı içiyoruz o kilosu 4500 lira olan beyaz çay içiyor. Kardeşim Esad diyordu, katil Esed oldu. 16 yılda dost kalabildiği bir kişi yok. Erdoğan kazanırsa kavga devam edecek, İnce kazanırsa barış, huzur, kardeşlik gelecek.

Türkiye'nin devasa sorunlarını yorguna adam çözemez. Bunun heyecan kalmamış, insanlara tepeden bakan, kibirli birisi. Geçen gün atanamamış bir çocuk atanmak istiyorum, diyor. Git Kılıçdaroğlu atasın, diyor. 

Erdoğan, partisini kurarken Adalet ve Kalkınma Partisi dedi. Adaleti, kalkınmayı unuttu, kıraathane var. Ben zenginlik, kuantum, endüstri 4.0 diyorum, kıraathane açacağız, kek yiyeceğiz, diyor.

Hayalleri olmayan, milleti bölen bir adam o. Türkiye'nin Demirelleri, Ecevitleri vardı. Rekabet yaparlardı ama devlet adamlıkları vardı, 16 yılda devlet adamlığı gitti. Biz şimdi başkalaşan devleti yeniden toparlayacağız. 1699'da Osmanlı ile başlayan kaybediş 223 sene sürdü. 1922'de Mustafa Kemal çıktı 'dur' dedi bu gidişe. 38-39'da Hatay'ı kazandık. 79'da Ecevit ve Erbakan Kıbrıs'ı kazandı. Türkiye 95 yılda ilke kez toprak kaybetti. Süleyman Şah Türbesi'ni kaybetti. Memleketi ne hale düşürdüğüne bakın.

Bu seçim döneminde sıkça başvurdukları bir yalan var. Bugün Fransız basını bile manşet atıyor, Erdoğan'ı sallıyor, diyor. İftiraya, yalana başladılar, vız gelir tırıs gider. 

Benim hayallerim var, ben çocukları iyi eğitmek istiyorum. Fakir fukarayı kandırıyorlar. İnce seçilirse sosyal yardımları keser diyorlar. 

Doğum yardımı, gebelik yardımı, dul maaşı, muhtaç asker ailesi yardımı, şartlı eğitim yardımı, öğrenci yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakımı yardımı, fakir muhtaç yardımı... Cumhurbaşkanı seçildiğimde bu yardımları bırakın kesmeyi enflasyon oranında artıracağım, namus sözü.

Erdoğan'a yurdun dört bir köşesinden sesleniyorum. Tencerede aş yerine taş kaynıyor. Bak soğan 5 lira, patates 6 lira, kuru fasulye 10 lira Erdoğan. Sen kek derdine düştün. Ben milletvekili maaşı alıyorum, sen cumhurbaşkanı maaşı alıyorsun. Senin de benim de işimiz düzgün. Milletin de işi düzgün olmalı. Gel bir TV kanalında konuşalım. Söz diplomanı sormayacağım.

Benimle TV'ye çıkarsa reytingi artarmış, dedi. Bir baktım ben Erdoğan'dan 4 kat fazla izlenmişim. Erdoğan'ın programının olduğu saatlerde izlenme oranında 34. olmuş. Bir kanalda Asteriks, bir kanalda hava durumu, bir kanalda Yaparsın Aşkım var. Gel benimle TV'ye çık, havan olsun biraz. Koskoca dünya lideriydin hani. Çakma dünya liderisin. 

Bakanlar Kurulu'nu açıklayacağım. Hepsi CHP'li olmayacak, herkesi kucaklayacağım. HDP'li de AK Partili de oy vereceğim sana, diyor. 

100 günde içinde yapacaklarımı tek tek söyleyeceğim. Yıpranmamış, ekonomistler, dış politika uzmanları, eğitimlden anlayanlar zımba gibi bir kadro var.

OHAL'i derhal kaldıracağız. Merkez Bankası özerk olacak.

IŞİD, PKK, FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız mücadele edilecek. 

Erdoğan 2002'de geldiğinde Türkiye Dünya Kupası'nda 3. idi. Bugün kupada oynamayamıyor. Spora siyaset karıştırdı, Passolig getirdi.

Suriye'ye büyükelçi atayacağım.

Bağımsız, tarafsız bir yargı olacak. Özel hayatın gizliliğini güvence altına alacağız. Söz veriyorum, benim cumhurbaşkanlığımda hiçbirinizin telefon dinlenmeyecek.

KHK ile işten atılan ve haklarında dava açılmayanlar var. Dava açılanların sonucunu bekleyeceğiz. DAva açılmayanları hemen işe döndüreceğiz. FETÖ'cü var diye askeri okulları kapattılar. Hakimlerin üçte biri FETÖ'cüydü, hukuk fakültelerini niye kapatmadınız? 

Askeri okulları derhal açacağız. 

Medya bağımsız olacak. Onlara acıyorum. Yaz bunu diyor, yazıyor, Muharrem İnce'yi gösterme, diyor göstermiyor.

Cemevlerini 100 gün içinde ibadethane statüsüne geçireceğiz. Kamuda yükselmeyi adil, eşit, tarafsız ölçümlere bağlayacağız. 

Ekonomiyi düzenleyen temel kurumların özerkliğini sağlayacağız. kamu kurumlarını yeniden düzenleyeceğiz.

Ziraat Bankası medya kuruluşlarına kredi vermeyecek, çiftçiye verecek. 

AB ile müzakerelere hemen başlayacağız. Bölünen üniversiteleri yeniden birleştireceğiz. 

Hiçbir sınavdan ücret alınmayacak. 

Asgari ücreti 2200 lira yapacağız, en düşük emekli aylığı 1500 lira olacak. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları