loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce: Önümüzdeki hafta TRT'nin önünde miting yapacağız. Bakalım verecek mi vermeyecek mi?

Muharrem İnce: Önümüzdeki hafta TRT'nin önünde miting yapacağız. Bakalım verecek mi vermeyecek mi?
Tarih: 25.05.2018 - 17:25
Kategori: Siyaset

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Afyon'da halka hitap etti.

Muharrem İnce'nin konuşması şöyle:

"Yıl 1977 rahmetli Ecevit buraya geldi. Ecevit 'Biz milliyetçiliği dağlara, taşlara yazdık. Afyon'un haşhaş tarlalarına, Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına yazdık' diyordu.

Kasım 2002'de Erdoğan iktidara geldi. 50 lira ile bir bidon dolduruyordunuz.16 sene yönetti şimdi daha azını dolduruyorsunuz.

Meydanlarda 3 çocuk yapın, diyor. Zam yaptı ,'5 yapın' diyor. Cumhurbaşkanı olduğumda çocuk sayısı, doğum yöntemi sizin işiniz, onu bilemem. Çocuk bezinde KDV yüzde 18, bu da cumhurbaşkanının işi. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bu KDV inecek. 81 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti bebeğin donundan, bezinden medet ummaz. Bebeğe süt içireceğiz, KDV yüzde 8. Bunu indireceğiz. Bebek mamasında yüzde 8 KDV var, bunu da indireceğiz. Meydanlara gelip 3 yap, 5 yap diyor nasıl bakılacak? Cumhurbaşkanının görevi çocuk sayısını belirlemek değil.

4 Mayıs'ta cumhurbaşkanı adayı oldum. O günden beri geziyorum. Polislere, öğretmenlere, din görevlilere 3600 ek gösterge vereceğiz, dedim. Dün çıkmış Erdoğan söylüyor. 16 senedir aklın neredeydi, niye yapmadın? Demek ki 15 günde seni hizaya getirdim. Madem bu sözü verdin, cumhurbaşkanısın KHK çıkarma yetkin var. Bu gece öğretmenlere, polislere, hemşireler, din görevlilerine 3600 ek göstergeyi ver. Önümüzde seçim var, yap al oyu.

Kasım'da Meclis'te görüşülüyor. CHP'li vekiller önerge veriyor, AK Parti'li vekiller reddetmiş. 16 senedir iktidarda dün cemevlerini hatırladı. Hukuki statü kazandıracakmış. Düne kadar hakaret ediyordun cümbüş evi diyordun. Yeni mi hatırladın. 15 günde bu hale geldiler, 1 ay daha var. 1 ay içinde ince hastalığa tutulacaklar.

Çay, SEKA Kağıt Fabrikasını sat, havaalanını kendi haline bırak, meydanlara çık köprü yaptın mı, diye sor. Sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Cumhuriyeti kuranlar 3 beyaz bğday un şeker pamuk. 3 siyasha kömür, petrol ve demir. Sen bu ata miraslarına sahip çıkmadın, haraç mezat sattın. 16 yıllık iktidarında 500 işçinin çalıştığı bir tane fabrika yok. Cumhurbaşkanı olduğumuzda hayvancılık, tarım kalkındırılacak. Devlet çiftçiye borçludur. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. 16 yıldır 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Yerli ırkları yok ettiler, domateslerin tohumları doğurgan değil. Her sene İsrail'den tohum alıyoruz.

Meydanlara çıkmış Filistin için miting yapıyor. İsrail mallarını boykot et, tohum alma diyoruz, olmaz diyor. Miting yaptı sadece.

İsrail ile yaptığı gizli anlaşmaları iptal et diyoruz, etmem diyor. Filistinli ve İsrailli gelmek istese Filistinlinin vize alması lazım, İsraillinin vize almasına gerek yok. Size geldiklerinde bunu anlatın.

Uşak'ta miting yaptık, özel kanallar 15-20 dakika veriyor, TRT vermiyor. Önümüzdeki TRT'nin önünde hafta miting yapacağız. Bakalım verecek mi vermeyecek mi? Mecbursun, ben sana elektrik payından para ödüyorum. TRT Erdoğan'ın borazanı olamaz. Hakkımızı kimseye yerdirmeyiz.

Cumhurbaşkanı olduğumda TRT'deki yalaka takımı bana yalakalık yapmaya çalışacak. Orası milletin TV'si olacak.

Çalışanlar milli gelirin yüzde 37'sini alıyordu şimdi yüzde 17'sini alıyor. Emekliler arasında en yüksek alanla en düşük alan arasındaki fark 9 kat.

Bayramlarda emekliye bin lira verdiler. Asgari ücret miktarı verilmeli. Bunu yapacağız.

Gençler hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. İş bulana kadar kredinizi kesmeyeceğiz. Size yabancı dil öğreteceğiz, dünyayı tanıtacağız.

Cumhurbaşkanı olunca ilk işimiz ekonomi. Hemen MB bağımsız hale gelecek. MB başkanı CHP genel merkezine çağrılmayacak. İdolojik saplantıyla ekonomik politika uygulamayacağız. Acil olmayan kamu yatırımlarını durduracağız. Gelir gidere bakacağız. Ya para basacaksın, ya borç alacaksın ya da kemer sıkacaksın. Benim cumhurbaşkanlığımda devlet kemer sıkacak. 4 milyon Suriyeli var. 40 milyar gitti. Bununla 2 milyon konut yapılırdı. Saraya 2 milyar lira harcandı. Onunla 100 bin konut yapılırdı. Sarayda oturmayacağım. 16 yıldır vekilim. 14 yıl kirada oturdum. 1,5 yıldır evimi aldım orada oturacağım.

Meydanlarda bana gariban cumhurbaşkanı diyor. 3 Kasım 2002'de vekil oldum, Erdoğan 2003'ün martında oldu ben ondan 5 ay kıdemliyim. Hemen hemen aynı maaşı aldık. Ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun? 

Erdoğan otomobil yapacağız diyor, otomobil yapmaya talip olmak ilkel bir işe talip olmaktır. Otomobili yapan robotun yazılımını yapmak lazım. 20 yıl geriden geliyor. Dünyayı takip etmiyor çünkü okumuyor.

3 B projemiz. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Yönümüz AB. Yöntemimiz demokrasi, evrensel kurallar, hukuk, bağımsız mahkemeler. Şu an tek adam ve yanında liyakatsiz ekip var. Biz güçlü bir lider yanında ehliyetli bir kadroyla yapacağız. Bunu başaracağız.

Hedef büyük, zamanımız dar, işimiz zor. Herkese anlatacaksınız. Sandık seçimin namusu."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları