loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür yargı!

Özgür yargı!
Tarih: 24.06.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; CHP Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Bekaroğlu’nun görüşlerini aktardık. Bu görüşlerin CHP ilkeleri ile bağdaşmadığı özel konuşmalarda dile getiriliyor. Ancak bir milletvekili veya il başkanı çıkıp itirazını dile getiremiyor.

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katılarak bir günlüğüne gazetenin “sembolik” Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapan Prof. Şebnem Korur Fincancı ile gazeteciler Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu, bilindiği üzere birkaç gün önce tutuklanarak cezaevine konuldu. Şimdi 14 yıla kadar hapisleri isteniyor. İsnat edilen suç; sembolik yöneticilik yaptıkları gün yayımlanan gazetede terör örgütünün propagandasının yapılması ve örgüt adına suç işleyen kişilerin övülmesi. Bu işte bir hukuksuzluk var mı? Sözü savunma avukatı Gökhan Küçük’e bırakıyoruz:

- Ortada o kadar çok hukuksuzluk var ki, hangi birini sayayım bilemiyorum. Bugüne kadar 50’ye yakın kişi “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” oldu. Bunların çoğu hakkında aynı suç isnadıyla soruşturmalar açıldı.
- Sonuç?
- İsnat edilen suç aynı olmasına karşın bazıları için takipsizlik kararı verildi, bazıları için dava açıldı. Ama bir tek kişi bile tutuklanmadı.
- Yani suçlama aynı ama verilen kararlar farklı farklı.
- Aynen öyle. Çünkü sulh ceza hakimlikleri için hukuk değil, ülkeyi yöneten siyasi kadronun ne istediği önemli.
- Hukuksuzluklara örnek?
- Tutuklanan üç kişi hukuken hiçbir sorumluluğu olmayan sembolik genel yayın yönetmeni. Onlar içeride ama aynı yayınlardan hukuken sorumlu olan gazete yöneticileri dışarıda! Gazete yayında...



BEKAR

CHP Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Bekaroğlu’nun görüşlerini aktardık. Bu görüşlerin CHP ilkeleri ile bağdaşmadığı özel konuşmalarda dile getiriliyor. Ancak bir milletvekili veya il başkanı çıkıp itirazını dile getiremiyor. Çünkü Bekaroğlu’nun arkasında Genel Başkan var!
Peki raporda Genel Başkan’a yönelik eleştiri yok mu? Var elbet. Mesela:
“CHP’liler arasında CHP belediyeleri ile ilgili çok ciddi rahatsızlıklar, iddialar var. CHP, bugüne kadar bu iddialarla ilgili bir şey yapmadı. Yolsuzluklar iddiadır, iftiradır diyelim (Gerçi diyemeyiz; çünkü bu iddialar araştırılıp gerçek olup olmadığı anlaşılmış değil) CHP belediyelerindeki israf, saltanat görüntüleri hepimizin malumudur.”

İsrail’le ilişkilerimiz normalleşiyormuş…
AKP’nin dış politikası: “One minute ileri, two minute geri”…
Akif Kökçe

SALON

Kadıköy Caferağa Spor salonu yıkılacak, yerine daha büyük bir spor ve kültür merkezi kurulacak. Mimari proje yarışması geçen hafta sonuçlandı. 89 projenin katıldığı yarışmanın sonunda, Ferhat Hacıalibeyoğlu ve ekibinin projesi birinci oldu.
Yeniden yapılacak spor salonunun adı “Caferağa Spor Salonu”, kültür salonun adı ise “Barış Manço Kültür Salonu” olacak. Parke salon yanında, kapalı yüzme havuzunun da yer alacağı yeni projede kapalı bir otopark da bulunuyor. 40 milyon lirayı geçecek olan inşaatın tüm bedelini Kadıköy Belediyesi karşılıyor. Kadıköy Belediyesi Koşuyolu’nda da bir spor salonu ve yüzme havuzu yaptırıyor.
Başkan Aykurt Nuhoğlu, “Bunları yaptıracak paramız var,
sıkıntı yok” diyor.

Yaşar Nuri hoca

Dindar görünerek halkın oyunu toplayan ama “para”ya hizmet veren din tacirlerine karşı ömür boyu mücadele eden... Din cambazlarının sahtekârlığını usanmadan halka anlatan... Bizleri var eden Cumhuriyet’e ve onu kuranlara saygıyı her zaman yücelten muhterem bir ilahiyatçı... Yaşar Nuri Öztürk erken yaşta aramızdan ayrıldı. Geriye topluma yol gösteren kitaplar, ışık veren düşünceler bıraktı... Mesela... Bazı mesajları:
- Ramazan ayı yaklaşıyor. Malum 500 - 600 bin lira maaş alan hocalar yine ekrana çıkacak. Buradan kanallara sesleniyorum. hocalara vereceğiniz paraları fakir - fukaraya dağıtın. Nasıl olsa geçen ramazanlarda ne anlattılarsa bu ramazan aynını anlatacaklar. Her sene yeni ayet inmiyor ya...
- Ilımlı İslamcı siyaset ile Batı emperyalizminin (ABD ve AB) birlikteliğinden oluşan ittifakın Türkiye özelindeki ortak vuruş hedefi kavram ve kurum olarak laik Cumhuriyet, kişi olarak da Mustafa Kemal Atatürk’tür...
- Araplaşmadan Müslüman olamazsın kabulünü kitlelere dayatmak istiyorlar. Allah “Müslüman olun” diyor; bunlar “Önce Araplaşın, sonra Müslüman olun” diyor...
- Allah’tan başkasına teslim olmama anlamına gelen İslam, Allah dışında her şeye ve herkese teslimiyete dönüştü...
- Allah ile aldatılan kitlelerin geleceği olmadığı gibi uyanış ümitleri de hemen hemen yoktur. Tıpkı İslam dünyasındaki ve artık Türkiye’deki kitleler gibi...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları