loading
close
SON DAKİKALAR

‘Polinezyalıların dilini öğren’

‘Polinezyalıların dilini öğren’
Tarih: 28.01.2015 - 18:35
Kategori: Siyaset

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürtçeyi öğrenme gayretini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Türkçe’nin kanına girdi, git Polinezyalıların dilini öğren” yanıtını verdi.

Bahçeli, dün MHP grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:
* POLİNEZYALILARIN DİLİNİ ÖĞREN: Başbakan Diyarbakır’da, ‘güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardeş kılmaya geldik’ diyecek kadar bayağılaşmış ve fikren şarampole uçmuştur. Arkasından gazetecilere verdiği mülakatta; ‘güzel Kürtçemizi öğrenmek isterim, eve bir gramer kitabı aldım’ diyerek şuursuzluk yolculuğunu sürdürmüştür. Başbakan isterse Polinezyalıların dilini de öğrenebilir, Ant dağlarında kullanılan şiveyle de konuşabilir, elbette bu kendi meselesidir, bize başarılar dilemek düşecektir.


* KOBANİ’YE SELAM, PKK VE Kandil’E SELAMDIR: Davutoğlu’nun Kobani’yi selamlaması; PKK-PYD’ye verilmiş bir selam, sıcacık bir merhabadır. Ha Kandil’i selamlamak ha Kobani’yi selamlamak, aralarında hiçbir fark yoktur. Davutoğlu dikişi atmış yara gibi, dikimi sökülmüş yama gibidir. Başbakan selamladıklarıyla özlem gidermek, helalleşip muhabbet etmek istiyorsa, Kandil’in yolu kendisine açık, Kobani ise çok yakındır.


* BRÜTÜSLÜĞE ÖZENDİ: Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında Yüce Divan konusunda anlaşmazlık çıktığı iyice ortaya çıkmıştır. Şayet Yüce Divan yolu açılırsa Erdoğan, tüm yolların kendisine çıkacağını bildiği için Meclis’teki AKP’li milletvekillerine ipotek koymuştur. Demek ki, Davutoğlu Erdoğan’a karşı tertip içine girmiş, görünüşte Brütüslüğe özenmiş, fakat hevesi kursağında kalmıştır. Başbakan, bunu adalete bağlılığından yapmışsa kendisini kutlarız, çekinmemesini, sağlam durmasını tavsiye ederiz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları