loading
close
SON DAKİKALAR

Sivas katliamı 22'inci yılında Kuşadası'nda anıldı

Sivas katliamı 22'inci yılında Kuşadası'nda anıldı
Tarih: 03.07.2015 - 15:27
Kategori: Yerel

2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen 35 aydın, Kuşadası'nda anıldı.

2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen 35 aydın, Kuşadası'nda anıldı. 

Kuşadası Belediyesi'nin desteğiyle Eğitim-Sen Kuşadası Şubesi, Kuşadası Cemevi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubesi ve Alevi Kültür Derneği Kuşadası Şubesi tarafından düzenlenen anma etkinlikleri saat 15.00’da Kuşadası Cemevi’nde düzenlenen ‘Madımak’ konulu panelle başladı.

Sivas katliamı anma programı Kuşadası Özer Türk Stadyumu'nda düzenlenen Suavi, İlkay Akkaya ve Grup Munzur konseri ile devam etti. Konsere çok sayıda vatandaşın yanı sıra, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Ayşe Şerifoğlu, Muzeffer Eryiğit, Yusuf Atak, Belediye Meclis üyeleri Ferah Sürekçi, Haydar Büyükdağ, Tufan Aslan, Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tahsin Uğur, Eğitim Sen Kuşadası Şube temsilcisi Erdal Kılınç, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şube yöneticisi Özgür İnce ve Alevi Kültür Derneği Kuşadası Şube Yöneticisi İsmail Kırancı katıldı.

Kırancı: Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu Sivas’ta yıkılacak dediler

Konserde konuşan Alevi Kültür Derneği Kuşadası Şube Başkanı Kırancı Madımak'ta yaşanan katliamın Alevilerin değil tüm insanlığın problemi olduğunu belirterek “Öncelikle bu anma etkinliğine katkı sağlayan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı olmak üzere tüm dostlara teşekkür ederim. Madımak olayı aydınlığa, demokrasi ve laikliğe yapılan en büyük saldırıdır. 'Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak' dediler ve vicdansızca onlarca canı vahşice yakıp öldürdüler. Artık vicdanımızla, geçmişlerimizle, ayıplarımızla yüzleşip, bu tür vahim olayları engellmeliyiz. Biz Aleviler olarak hiçbir zaman şiddet ve terörden yana olmadık. Artık bu ülkede insanlar barış ve huzur içinde yaşamalıdır” dedi.

Suavi: Bizim dostlarımız sıralı ölmedi

Konser öncesinde konuşan Suavi ise “Ben cenaze yorgunuyum. Bu ülkede haksız yere canını kaybeden bir çok gencin, aydının ilericinin tabutlarına omuz verdim. Erdal Eren’e de, Berkin Elvana’da, Hasret’e de, Deniz’lere de omuz verdim. Bu yorgunluğun anlamının altını çizmek isterim. İnsan bazen yaşamaktan utanır. Ben o utancı bu yorgunluktan dolayı çok duydum. "Allah sıralı ölüm versin" derler. Böyle sözleri Ramazan ayında kullanmak gerekir belki. Ama şöyle bir şey var bizim dostlarımızın hiç biri sıralı ölmedi. Böyle bir organizasyona katkı sağlayan başta Kuşadası Belediyesi olmak üzere, tüm kurumlara teşekkür ederim” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları