loading
close
SON DAKİKALAR

SYRİZA’nın karşısında dünya gerçekleri var

SYRİZA’nın karşısında dünya gerçekleri var
Tarih: 28.01.2015 - 18:28
Kategori: Siyaset

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) çalışmaları çerçevesinde İspanya’ya gelen AB Bakanı Volkan Bozkır, Yunanistan’da SYRİZA’nın zaferiyle sonuçlanan seçimleri değerlendirirken, “Türkiye ile Yunanistan’ın birbiriyle benzerliğinin olmadığını” söyledi.

Bozkır, Ak Parti’nin seçim hedefinin “anayasayı değiştirecek çoğunluk” olduğunu kaydederken, “Yeni Anayasa yapılırken başkanlık sistemine geçilip geçilmeyeceği gündeme gelecektir. Yeni anayasa mümkün olursa halkın oyuna da sunulacaktır. Halkımız karar verirken buna bakarak karar verecektir” dedi. Bozkır’ın gazetecilere verdiği yanıtlar özetle şöyle:


- Yunanistan SEÇİMLERİ: Tepki oylarıyla iktidara gelen partilerin iktidar olduktan sonra önlerine konulan tabloyla ilgili başka uygulamalara girmeleri mümkündür. Tenkit etmek başkadır, iktidar sorumluluğu başkadır. SYRİZA tek bir parti değil, uzun yıllar bir tepkinin ortaya konulduğu bir platformdur. Söylemlerini demokrasinin bir unsuru olarak saygıyla karşılıyorum ama belki dünyanın gerçekleri SYRİZA’nın söylediklerini yapmasına imkan vermeyecektir. Uluslararası sistem gemilere, uçaklara el koyar. ‘Ben borcu ödemem’ deme lüksü yok.


- SYRİZA’NIN TÜRKİYE’YE ETKİSİ: Türkiye ile Yunanistan’ın hiç ilgisi yok. Türkiye ile ilgili politikalarında aleyhte bir değişiklik olacağına ihtimal vermiyorum. AB ile görüş ayrılığı yaşayan Yunanistan’ın Türkiye ile bir sıkıntıya yol açacağını düşünmüyorum.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları