loading
close
SON DAKİKALAR

Terörle ne dansı!

Terörle ne dansı!
Tarih: 30.07.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Geçmişte PKK sınırdan girer, eylem yapar, dönerdi. Sınır ötesi operasyonların bir anlamı vardı. Şimdi ise militanlar çözüm süreci sayesinde illere, ilçelere yerleşmiş durumda. Bu eylemleri yapanlar yurtdışına kaçmıyor. Hepsi yurtiçinde.

Başbakan Davutoğlu bilanço veriyor: “7 Haziran’dan itibaren 657 terör olayı, 25 ilde güvenlik güçlerine saldırı oldu, 11 güvenlik görevlisi, 41 vatandaş hayatını kaybetti. 15 baraja saldırı düzenlendi, 20 araç yağmalandı, 335 araç yakıldı”

Davutoğlu bu bilançonun ardından yüreklere su serpiyor:

- Bizim kararlılığımızı test etmesinler. 

Vazgeçtik testlerden... Yukardaki adam öldürme, araç yakma, karakol veya kışla saldırılarıyla ilgili kaç kişi yakalandı?

Sizin terörle mücadele yönteminiz hangi mantığa dayanıyor?

Uçaklar veya uzun menzilli toplarla sınır ötesine körlemeden ateş ediliyor. Bunun karşılığında da teröristler Doğu ve Güneydoğu illerimizde sokakta adam vuruyor, kamyon yakıyor, kışla tarıyor.

Geçmişte PKK sınırdan girer, eylem yapar, dönerdi. Sınır ötesi operasyonların bir anlamı vardı. Şimdi ise militanlar çözüm süreci sayesinde illere, ilçelere yerleşmiş durumda. Bu eylemleri yapanlar yurtdışına kaçmıyor. Hepsi yurtiçinde. Yakalayabiliyor musunuz?

Biz yakalandıklarını duymuyoruz...

Zaten o bölgede ne güvenlik güçleri, ne mahkemeler çalışıyor...

Eğer yakalayamayacak, askeri, polisi koruyamayacak durumda iseniz.. Neden önlemlere ve mücadeleye sınırın bu tarafından başlamadınız?

Bunlar PKK saldırılarını izlerken hemen akla geliveren sorular...

KURBA

Kadıköylüler bir mikrop üretim merkezi haline gelen Kurbağalıdere’nin durumunu protesto için bu akşam sokağa çıkıyor. Kadıköy Belediyesi’nin de desteğiyle Saat 19’da Yoğurtçu Parkı’ndan başlayacak bir yürüyüş düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi ıslah çalışması yapar gibi yapıyor. Hiçbir şey yapmıyor.
Dereyi kurtarma formülünü orada sandalcılık yapan bir gariban dün bize şöyle fısıldıyor:
“Bak abi bu derenin kenarında boydan boya Fenerbahçe Stadı ve antrenman tesisleri var.
Mikrop en çok sporcu ve seyircileri etkiliyor. Ama Fenerbahçe bu konuya hiç el atmıyor. Aziz Yıldırım isterse bu konuyu bir haftada halleder... Siz Aziz Bey’i harekete geçirin yeter.”
Adam doğru söylüyor. Aziz Bey nerelerde?

İktidarın has oğlanları...

AKİLLER yakında ATÖ yani “Akiller Terör Örgütü” diye yargılanırsa şaşmayın! 

Akif Kökçe

ÇED

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Saros Körfezi, 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi” ilan edildi. Bölgede turizmi olumsuz etkileyecek hiçbir yapılaşmaya izin verilemeyecek idi. Uygulama nasıl oldu derseniz... CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan anlatıyor:

“Aynı zamanda su altı sporları merkezi olan Mecidiye köyünün hemen dibinde şimdiye kadar 5 tane taş ocağı açıldı. Şimdi de 6’ncısı açılıyor. Bu taş ocağı için Edirne İl Çevre Müdürlüğü ‘ÇED gerekli değildir’ diye rapor verdi. Bir bölge düşünün ki hem turizm, hem taş ocağı bölgesi! Ve bir Çevre Müdürlüğü düşünün ki, ÇED raporu gerekli değildir”, diyor!

Önemli olan yazı!

Meslektaşımız SGK emeklisi... Bayram öncesi ödenmesi gereken temmuz ayı maaşının bankaya yatmadığını görünce bayram ertesinde ilk işi konunun peşine düşmek olmuş. Önce SGK’ya gitmiş, “Biz sizin maaşınızı banka hesabınıza yatırdık, sorun bankada” demişler. Bankaya gitmiş, “Hayır, bize para- para yatmadı, sorun SGK’da” yanıtını vermişler. Tekrar SGK’nın yolunu tutmuş. Verilen yanıt ilkinden farklı olmayınca;

- O zaman bana maaşımı bankaya yatırdığınıza dair resmi bir belge verebilir misiniz, demiş. Yanıt olumlu olunca belgeyi kaptığı gibi soluğu bankada almış. Ancak bankanın yanıtı da değişmemiş.

- Elinizde SGK’nın belgesi olabilir ama bize para - para yatmadı.

- Peki, yatmadığına dair bana resmi bir yazı verebilir misiniz?

- Hay hay.

Meslektaşımız dün olayı anlatırken acı acı gülerek dedi ki:

“Elimde maaşımın bankaya yatırıldığına dair SGK’dan, yatırılmadığına dair de bankadan kapı gibi iki tane resmi yazı var. Hoş, paramı hâlâ alabilmiş değilim ama benim için para değil, resmi yazı önemlidir! 

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları