loading
close
SON DAKİKALAR

Uber kullanıcılarının hemen alması gereken 4 tedbir

Uber kullanıcılarının hemen alması gereken 4 tedbir
Tarih: 25.11.2017 - 13:17
Kategori: Bilim & Teknoloji

57 milyon Uber kullanıcısının hassas verileri siber suçluların eline geçti. Üstelik olay 2016 yılında yaşandı...

Akıllı telefon sahiplerinin en yaygın kullandığı ulaşım yöntemlerinden biri hâline gelen araç paylaşım servisi Uber'de 2016 yılında yaşanan büyük ölçekli veri ihlâli, siber suçluların, 57 milyonun üzerinde kullanıcının hassas bilgilerini ele geçirmesiyle sonuçlandı.

Hızlı büyüyen şirketlerin, her geçen gün genişleyen kullanıcı kitlesine ait hassas veriyi koruma konusunda zorlandığını hatırlatan McAfee Tüketici Güvenliği Baş Uzmanı Gary Davis, yayımladığı bir makalede Uber kullanıcılarının vakit kaybetmeden atması gereken dört adımı sıraladı...

1- PAROLANIZI DEĞİŞTİRİN: Milyonlarca e-postanın çalınması birçok şekilde yorumlanabilir. Siber suçlular çalınan e-postaları kullanarak, Uber’e giriş bilgilerinizi deneme yanılma yöntemiyle bulabilir ya da aynı yöntemle diğer online hesaplarınıza erişim sağlayabilir. Bu nedenle, Uber servisine giriş için kullandığınız e-postanın bağlı olduğu tüm dijital varlıklarınızda parolanızı değiştirin.

2- TETİKTE OLUN: Siber suçluların çalıntı e-postaları sıklıkla kullandığı yöntemlerden bir diğeri de e-posta yoluyla kimlik hırsızlığı listelerine eklemektir. Posta kutunuzda emin olmadığınız bir hesaptan gönderilmiş iletiler bulursanız, içindeki hiçbir bağlantıya tıklamayın. Hatta o mesajı açmadan silin.

3- KREDİ KARTI HARCAMALARINIZI KONTROL EDİN:
Siber suçlular çaldıkları veriyi kullanıp Uber hesaplarına eriştiyse, bir ihtimalle finansal verilerinizi de ele geçirmiş olabilirler. Bu nedenle tedbir almanızda fayda var. Uber’e bağlı kredi kartınızın ekstre dökümünü alın ve detaylıca inceleyin. Şüpheli ya da emin olmadığınız bir işlem varsa derhal bankanızla iletişime geçin.  

4- MOBİL CİHAZINIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN: Bu saldırının Uber mobil uygulamasını etkileyip etkilemeyeceği şimdilik belirsiz. Bu nedenle mobil cihazınızdaki tüm verinin güvenle tutulduğundan emin olun. Bunun için McAfee Mobile Security gibi bir çözümden faydalanabilirsiniz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları