loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: CHP, Kızılay gibi bir parti

İmambakır Üküş
Tarih: 25.06.2018
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, 24 Haziran'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Üküş, CHP'nin Kızılay gibi bir parti olduğunu belirterek, "CHP kendisi dışında her partiye katkıda bulundu. HDP'nin barajı geçirmesini sağladı. İYİ Parti'nin hem seçime girmesini hem de oy almasını sağladı. Saadet Partisi'nin en düşük oyu almasına rağmen meclise girmesini sağladı. Demokrasi için önemli kazanımları sağladı. Bunlar önemli adımlar" dedi.

İmambakır Üküş'ün açıklamaları şöyle:

"Bütün baskılara, tehditlere, eşitsiz koşullara, medyanın tamamen teslim alındığı bir ortamda her şeye rağmen mücadele eden herkese sonsuz teşekkürler. Mücadeleden vazgeçmek yok. Demokrasi için mücadeleye devam edeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte başaracağız.

Seçim sonuçları üzerine çok tartışma olacak, olmalı da. Duygusal tepkisel açıklamalar yerine seçmen eğilimlerinin sosyolojik-siyasal ve kültürel özelikleri üzerinden yapılmalı. Kendi gerçeğimizle yüzleşme cesareti gösterebilmeliyiz.

Kızmadan hakaret etmeden oturup düşünmemiz gerekir. Nasıl oldu da en beğenmediğiniz ve oy vermek için sandığa bile gitmediğimiz Ekmeleddin İnsanoğlu kadar bile oy alınamadı. Hem de bu kez Saadet Partisi bile varken. Hem de bu kez hepimizi coşturan bir adayımız olmasına rağmen.

16 Nisan'da büyük kentler başta İstanbul ve Ankara olmak üzere net bir şekilde #Hayır derken nasıl oldu da şimdi Erdoğan bu kentlerde öne geçti? Toplumun ezilenlerini, mağdurlarını kazanmayı hedeflemeyen ve bunu sağlanacak kadrolara sahip olmadan bu çember kırılamaz.

Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'nun aldığı oy hayal kırıklığı yaşattı. MHP olduğu gibi neredeyse duruyor. Saadet Partisi ise 7 Haziran'da aldığı oyu bile alamadı. Hem de iyi bir kampanya yapmasına rağmen. AKP'nin cami cemaati içinde yaptığı kirli propagandanın etkili olduğu ortada.

CHP Kızılay gibi bir parti. HDP ve İYİ Parti'nin aldığı oylarda önemli oranda CHP oyları var. Bu oyların bir bölümü dayanışma oyu bir bölümü CHP'nin iç mücadelesinin yansıması. Birçok CHP'li etkin isim çeşitli nedenlerle HDP veya İYİ Parti'ye oy verilmesi için çalıştı, propaganda yaptı. CHP'li seçmenin bir bölümü zaten dayanışma için HDP'ye oy verecekti. Ancak Doğu'daki seçim günü ortaya çıkan aslında her seçim olan olaylar öne çıkartılınca CHP seçmeni HDP'nin barajı geçmesi için büyük dayanışma gösterdi. Bu durum başta İstanbul'da olmak üzere CHP'ye oy kaybettirdi. CHP'nin HDP'ye dayanışması bazı bölgelerde CHP'nin İYİ Parti'ye oy kaydetmesine yol açtı.

AKP'nin, CHP ile HDP'nin gizli ittifak yaptığı propagandası etkili oldu. Aynı zamanda CHP içindeki buna tepkisel oylar İYİ Parti'ye oy gecişi sağladı. Bunu İYİ Parti'nin oy aldığı yerlerde görebiliyoruz

CHP kendisi dışında her partiye katkıda bulundu. HDP'nin barajı geçirmesini sağladı. İYİ Parti'nin hem seçime girmesini hem de oy almasını sağladı. Saadet Partisi'nin en düşük oyu almasına rağmen meclise girmesini sağladı. Demokrasi için önemli kazanımları sağladı. Bunlar önemli adımlar.

CHP ittifak nedeniyle bugüne kadar uzun zamandır hiç milletvekili çıkaramadığı birçok bölgede milletvekili çıkardı. Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Yozgat, Kırşehir, Karaman, Kırıkkale, Karabük ilk aklıma gelenler. CHP için bunlar önemli kazanım ancak büyük kentlerdeki oy kaybı bunları örttü."

 

ÜYE YORUMLARI

ismail çeçen

madem chp iyi şeyler yaptı diye savunuyorsun.kızılay misali.o zaman 2019 yerel seçimlerindede aynı kızılay rolünü oynayın.bir de bunun demokrasiye katkı diye sunuyorsun.yobazı alaşağı etmek için bir diğer yobaz ve bölücüyle ittifak yapıyorsun.helal size.bak kılıçtaroğluda koltuk hastalığına yakalandı istifa yok.kim tutar sizi devam edin.

26.06.2018, 14:56
Yorum Yap

Facebook Yorumları