loading
close
SON DAKİKALAR

Yoktur farkları!

Yoktur farkları!
Tarih: 15.10.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Türkiye IŞİD terörüne karşı gereken mücadeleyi yapmıyor diye ortalığı yakıp yıkanların IŞİD’den farkı neydi?

Okulları, bankaları, bankamatikleri, kütüphaneleri, dükkânları, heykelleri yakıp yıktılar... 34 vatandaşın ölümüne yol açtılar... Bahane, Kobane idi. Ama Kobane’den önce de okulları, yakıyor, yolları kesiyor, heykelleri yıkıyor, bayrakları indiriyorlardı...
Türkiye IŞİD terörüne karşı gereken mücadeleyi yapmıyor diye ortalığı yakıp yıkanların IŞİD’den farkı neydi?
Hükümet bu azgın terör karşısında melek tavrını sürdürüyor.
Yeni bir çözüm süreci taslağı hazırlanmış.
Taslak 6 maddelik bir takvimden oluşuyor. Buna göre ilk aşamada İzleme ve Koordinasyon Kurulları hayata geçirilecek. İkinci adım olarak önümüzdeki şubat ayında “geri çekilme” öngörülüyor. Üçüncü adım; PKK’nin Türkiye’ye karşı silah kullanmaktan vazgeçtiğini açıklaması. Vb.
Peki geçen yılın başlarında açıklanan çözüm süreci zaten ilk aşamada PKK’nin sınır dışına çekilmesini öngörmüyor muydu?
PKK militanlarının sözde Türkiye’yi terk ederken çekilmiş fotoğrafları yayınlanmadı mı?
Demek onlar tiyatroydu... Türk halkını aldatmak içindi...
Peki yeni çözüm sürecinin tiyatro olmadığına bizi kim inandıracak?
Kürt halkının yarıdan çoğunun barışçı olduğuna inanıyoruz...
Ancak PKK ile barış mümkün değildir... Bayrak yakan, heykel yıkan, bu toplumun değerlerine saygı göstermediklerini her fırsatta açıklayanlarla hangi barışı yapacak, nasıl birlikte yaşayacaksınız?
Türkiye’nin önünde tek yol var... PKK’si, IŞİD’i tüm terör örgütlerine karşı tavizsiz davranmak, mücadele etmek. Bunlardan birine yakın durmak veya hoşgörülü davranmak falekete davetiyedir.

Rant saldırısı

Rant saldırısı sonucu yağmalanan ve yaşanmaz hale gelen kentler sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükler değil. Anadolu’da da durum hemen hemen aynı. Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa ve Gaziantep’i dolaşmış bir dostumuz bakın bu konuda neler anlatıyor.
“Şanlıurfa’nın merkezinde, neredeyse birkaç stadyum büyüklüğünde boş bir arsa gördüm. Açıkçası bu kadar değerli bir arsaya şimdiye kadar nasıl olup da gökdelenler dikilmediğini, AVM’ler yapılmadığını merak ettim. Şanlurfalı dostlarıma bunu söyleyince öğrendim ki rantçılar o arsa için de iyilik(!) düşünmüşler. Planları büyük bir AVM imiş. Ancak halkın karşı çıkacağını düşündükleri için minik! bir kurnazlık yapmışlar. Halka, buraya büyük bir cami yapacağız, yanına da iş merkezleri, demişler. Hesapları, Şanlıurfalılar muhafazakârdır, camiye karşı çıkmaz, imiş. Ancak arsadaki hesap çarşıya uymamış, halk şehirde yeteri kadar cami var, yeşil alan yok, diyerek projeye karşı çıkınca arsa AVM olmaktan kurtulmuş, şimdi öylece bekletiliyormuş.”
Benzer bir durum da Gaziantep’te yaşanıyormuş. Şehrin merkezindeki eskiyen Kamil Ocak Stadyumu’nun başka yere taşınmasına karar verilmiş. Peki milyonlarca liralık değerli arsası ne olacak? Tabii ki AVM ve gökdelenler! Sivil toplum örgütleri ve halk karşı çıkınca burada da hevesler (şimdilik) kursaklarda kalmış. Ancak iki taraf arasındaki mücadele bütün şiddetiyle devam etmekte...

LAZIM

Sanat yok,mizah yok, demokrasi yok,keyif yok,neşe yok, umut yok, milli duygu yok, hukuk yok,özgürlük yok, sevgi yok, aşk yok, o yok, bu yok, peki futbol nasıl var olacak!
Eğitim yok,bilim yok,kültür yok...Her alanda dibe vurmuşsun...
Futbolda final arıyorsun.. O nasıl olacak? İmparator konuşuyor:
“Tanıyı iyi koymamız LAZIM. Hep beraber bunun üstüne gitmemiz LAZIM. Her turnuvaya gitmek için çok köklü değişikliklere devam etmemiz LAZIM. Bir türlü olmuyor ama olması LAZIM. Milli takımın başarılı olması LAZIM. Herkesin, bu benim ülkem, benim takımım, diyerek gelmesi LAZIM.”
İyi de üstad; Senin kendini başarısız sayıp istifa etmen için başka ne lazım?

Aralarında Türkiye sorumlusunun da bulunduğu 6 El Kaideci “iddianame yazılamadığı için” tahliye edilmiş! TSK için milyonlarca sayfa iddianame yazanlar El Kaide için 1 sayfa yazamadı demek...
***
AKP’nin ekonomik mucizesi nedir? Zamlar çift haneli yapılırken enflasyonu tek hanede gösteriyor olması...
Akif Kökçe

KAZA

Hemen her gün gazetelerde ambülans kazaları okuyoruz...
Son 11 yılda ambülans kazalarında 135 sağlık personeli hayatını kaybetmiş.
Kazaların çeşitli sebepleri yanında... Ambulansa nasıl yol verileceği konusunda Batı’da geçerli trafik kuralları da Türkiye’de bilinmiyor veya uygulanmıyor. Arkasından ambulans gelen sürücüler ya hareketsiz kalıyor ya yol vermek için sağa sola savruluyor. Her durumda ambulans yol bulamıyor. Sağa sola dalarken kazaya yol açıyor. İçerdeki hastanın ulaşımı gecikiyor.
Ambülansa nasıl yol verileceği sürücü kurslarında sürücülere öğretilmeli...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları