loading
close
SON DAKİKALAR

Tarih: 11.02.2012 - 20:01
Kategori: Çevre

Mp3 çalarlı tuzak hazırlayan kaçak avcılar yakalandı...

Bodrum ve Milas'ta kaçak avcılıkla mücadele kapsamında çalışma başlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, avcılar tarafından kurulan tuzaklarda ''MP3 çalar'' kullandığını tespit etti.

Bodrum, Yalıkavak, Turgutreis, Mumcular ve Ören bölgelerinde yaklaşık 35 kilometrelik bir alanda çalışma yapan ekipler, kaçak avlananlara göz açtırmadı. Bölgede kurulan 7 adet tuzağı etkisiz hale getiren Orman Koruma Muhafaza Memurları Yüksel Genek ve Şenol Ünal ile Av ve Yaban Hayatı Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı 2. Başkanı Süha Umar, kaçak avlanan R.H ve S.C'yi de suç üstü yakaladı.

Söz konusu kişiler hakkında ''avda kullanılması yasaklanan araç gereçlerin avlarda bulundurulması'' suçundan 200'er lira idari para cezası uygulandı.
         
''MP3 ÇALAR''LI TUZAK
         
Bu arada kaçak avlanan kişilerin kurdukları akü, MP3 çalar ve hoparlörden oluşan tuzak dikkati çekti. Söz konusu sistem sayesinde, MP3 üzerinden bıldırcın sesi yayınlayan avcıların, yaklaşık 7 kilometrelik bir alan içindeki tüm bıldırcınların yere indirdikleri ve kolayca tuzağa düşürdükleri öğrenildi.

Av ve Yaban Hayatı Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı 2. Başkanı Süha Umar,  bıldırcınların belirli mevsimlerde kuzeyden güneye, güneyden de kuzeye göç ettiklerini söyledi.

Şu anda Rusya ve Ukrayna'dan gelen bıldırcınların Türkiye üzerinden Kuzey Afrika'ya göç ettiğini anlatan Umar, şunları kaydetti:
''Bugünlerde Türkiye'nin belirli bölgelerinde usulsüz avcılığı kendilerine meslek edinmiş kişiler, elektronik araçları belirli yerlere kurarak, bıldırcın ve kılavuz bıldırcın sesi çıkartıyorlar. Bu esnada da göç eden tüm hayvanları, o teyplerin bulunduğu bölgeye indiriyorlar. Bu yöntem göçü kesiyor ve hayvanların kendileri içi elverişsiz yere inmesini sağlıyor. Bu hayvanlar esas itibariyle indikleri alanlarda beslenirler, dinlenirler ve su içerler. Bıldırcın avcılarının teypleri kurdukları yerler ise genel olarak bu koşulları sağlamıyor.  Hayvanlar da telef oluyor.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları