loading
close
SON DAKİKALAR

Gerze'de adeta savaş yaşanıyor

Gerze'de adeta savaş yaşanıyor
Tarih: 12.02.2012 - 00:18
Kategori: Çevre

Sinop Gerze'deki Yaykıl Köyü'ne termik santral yapılmasına karşı çıkan köylülere pazartesi gün boyu üç saldırı gerçekleşti. Akşam saatlerinde gerçekleşen polis saldırı sonucunda köyde ormanda ve köylülerin evlerinde yangınlar çıktı, 40'a yakın kişi yarala

Sinop'un Gerze İlçesi'nde bulunan Yaykıl Köyü'nde yapılması planlanan termik santrale karşı çıkan ve günün ilk saatlerinden itibaren sondaj ekiplerinin geçiş yollarına barikatlar kuran köylülere öğlen saatlerinde polis saldırısı gerçekleşmişti. Biber gazı, tazyikli su ve coplarla köylülere saldıran polis, dört kişiyi yaralamıştı. 

Polisin sert müdahalesine karşın direnen ve her geçen saat daha da kalabalıklaşan köylülere akşamüstü ikinci bir saldırı gerçekleşti. Köylülerin kurdukları direniş çadırlarına saldıran polis, yine direnişle karşılaştı. 

Saldırı da direniş de büyüyor 

Yollara kurulan barikatlar nedeniyle termik santral alanına ulaşamayan sondaj teknik ekibi, 50 çevik kuvvet yardımıyla araziden bölgeye gitmeye çalıştı ancak yine köylüler tarafından yolları kesildi. 

Sondaj ekibinin köyden ayrılmasının ardından jandarma ve polis eşliğinde üçüncü saldırı gerçekleşti. 40'a yakın köylü ile çok sayıda polisin yaralandığıo çatışmada atılan gaz bombalarının otlara gelmesi nedeniyle küçük çaplı bir orman yangını başladı. Ayrıca gaz bombalarının atılması sonucunda kimi köylülerin evlerinde de alevler görüldü. 

Öte yandan jandarma bölgesi olan Yaykıl Köyü'nde saldırının polis tarafından yapılması dikkat çekti. Panzerlerle köye gelen polise valilik tarafından izin verildiği ortaya çıktı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları