loading
close
SON DAKİKALAR

10 ton test kitapçığı topladı

10 ton test kitapçığı topladı
Tarih: 12.02.2012 - 00:35
Kategori: Çevre

Van'da bir dershanede görev yapan öğretmen, öğrencilerin çözdüğü soru bankası kitapçığı ve yaprak testlerinden oluşan yaklaşık 10 ton atık kağıdı geri dönüşüme kazandırdı

Van'da özel bir dershanede öğretmenlik yapan Halil Dusak, 6 ay önce ''atık kağıtların geri dönüşüme kazandırılması'' adı altında bir çalışma başlattı. Öğrencilerin dershanede çözdüğü soru bankası kitapları ile yaprak testlerden yaklaşık 10 ton atık kağıt elde eden Dusak, bu kağıtları, geri dönüşüme kazandırmak üzere TEMA'ya bağışladı.

Kağıtların geri dönüşümünün orman alanlarının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Dusak, şöyle konuştu:''Bu çalışma özellikle deneme sınavlarında başarısız olan öğrencilerin ders çalışıp çalışmadığını takip ettiğim sırada başladı. Her sınıftan bir başarısız öğrenci seçtim. Öğrenciye çözdüğü bütün soru bankası kitapçıkları ile yaprak testleri ve diğer kitapları bana getirmesini söyledim. Öğrenciler de böylelikle çözdüğü kitapçıkları ve testleri bana getirmeye başladı. Ben de kitapları alırken tek tek kontrol ettim. Gerçekten hepsini çözmüş mü? Yapamadığı sorular var mı? Varsa, onların çözülmesi için yardımcı oldum. Böylelikle öğrenciler daha fazla ders çalışmış oldu. Ayrıca kağıtlar da geri dönüşüme kazandırılmış oldu.''

Yapılan ders takibiyle öğrencilerin puanlarında yüzde 30'luk bir artışın gözlendiğini ifade eden Dusak, daha sonra çalışmaya dershanedeki 450 öğrenciyi de dahil ettiğini belirtti.

Ocak ayından bu yana yaklaşık 10 ton atık kağıt topladığını bildiren Dusak, ''Bu, topladığımız kağıtlarla 6 ayda yaklaşık 170 ağacı kesimden kurtarmak demektir'' şeklinde konuştu.

Dershane öğrencilerinden Mehmet Korul da takip edilen öğrenciler arasında yer aldığını, bu uygulama sayesinde başarısının arttığını öte yandan doğaya da önemli katkı sağladığını söyledi.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları