loading
close
SON DAKİKALAR

Akbelen Ormanı'nda Limak jandarma denetiminde ağaç kesmeye devam ediyor

Akbelen Ormanı'nda Limak jandarma denetiminde ağaç kesmeye devam ediyor
Tarih: 26.07.2023 - 17:15
Kategori: Çevre

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda vatandaşların Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'nin maden sahasını genişletmek için gerçekleştirdiği ağaç kesimine karşı mücadelesi sürüyor.

Bölgede bulunan jandarma, ağaçlara sahip çıkan vatandaşlara, direnişlerinin üçüncü gününde de biber gazıyla müdahale etti. Gündüz ara ara yapılan biber gazlı müdahaleler akşam saatlerinde daha da sertleşti. Vatandaşların gözaltına alınmaya başladığı öğrenildi.

Çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu ormanda, köylülerin direnişiyle iki yıldır engel olunan kesime önceki gün yeniden başlandı. Dün ise ağaç kesimine engel olmak isteyen yaşam savunucularına jandarma biber gazıyla müdahale etti. Vatandaşlardan bazıları bayıldı.

Ağaçlara sarılan köylülere müdahale: Bir kişi gözaltına alındı

İkizköylüler ve yaşam alanı savunucuları, Muğla Milas’ta Akbelen Ormanı'ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için ağaçlara sarıldı. Bölgeye gelen jandarma, yurttaşları ve iki gazeteciyi gözaltına aldı. Gazeteciler Zeynep Kuray ve Cihan Başakçıoğlu serbest bırakılırken yaşam savunucusu Deniz Gümüşel'in ise gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Köy halkı 3 gündür Akbelen Ormanı'ndaki ağaç katliamına karşı direnmeye devam ediyor. Üç gündür süren kesim işlemine karşı direnen köylüler ve yaşam alanı savunucuları sabahın ilk saatlerinde tahribatı engellemek için kesim alanına girdi.

Kesimlerin Orman Genel Müdürlüğü tarafından değil Limak şirketi tarafından yapıldığını belirten yaşam alanı savunucuları, kesime izin vermeyeceklerini söyleyerek ağaçlara sarıldı. Jandarma ekipleri, buradaki köylülere de müdahale ederek alandan çıkardı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Semra Dincer, Muğla Milletvekili Gizem Özcan alanda açıklama yaptılar;

Oturma eylemi yaptılar

Kesim işçilerini taşıyan servislerin de önünü kesen yaşam alanı savunucuları oturma eylemi gerçekleştirdi.

"Biz İkizköylüler, Anayasa'nın bize tanıdığı sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını sonuna kadar kullanmaya kararlıyız" diyen İkizköylüler ve yaşam savunucuları, gözaltı tehdidine rağmen eylemi sürdürdü.

YSP'li vekiller de destek için Akbelen'de

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın ve Mersin milletvekili Perihan Koca Akbelen direnişini desteklemek Akbelen'e geldi.

YSP'li Perihan Koca, biber gazından etkilendi.

Oturma eylemi başlatıldı
Biber gazlı ve tazyikli su müdahalesinin ardından YSP'li vekiller eşliğinde oturma eylemi başlatıldı.

Akşam saatlerinde biber gazlı müdahale yeniden başladı

Jandarma Akbelen'de vatandaşlara saat 18.20 sıralarında sert bir müdahalede daha bulundu. Gözaltıların olduğu belirtiliyor. 

Kaynak : T24-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları