loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li belediye mahkeme kararı dinlemiyor: Validebağ Korusu'na sabah saatlerinde iş makineleri girdi

AKP'li belediye mahkeme kararı dinlemiyor: Validebağ Korusu'na sabah saatlerinde iş makineleri girdi
Tarih: 21.09.2021 - 10:22
Kategori: Çevre

Mahkemenin üç ayrı yürütmeyi durdurma kararına rağmen İstanbul Üsküdar’da bulunan ve 1’inci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı statüsünde yer alan Validebağ Korusu’na sabah saatlerinde AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından hafriyat döküldü.

İstanbul Üsküdar’da bulunan ve 1’inci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı statüsünde yer alan Validebağ Korusu’na sabah saatlerinde Üsküdar Belediyesi ve polislerle birlikte hafriyat döküldü. Validebağ Korusu’na ilişkin üç ayrı yürütmeyi durdurulması kararına karşın, koruyu katleden Üsküdar Belediyesi'ne Validebağ Gönüllüleri isyan etti.

Validebağ Korusu’na giren belediye ekipleri hafriyat araçları ile sağa sola moloz döktü. İzin vermeyen gönüllüler ile belediye çalışanları arasında da gerginlik çıktı.

Validebağ Gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada, “Üsküdar Belediyesi sabahın 5’inde onlarca polis eşliğinde kepçe ve kamyonlarla koruya girdi. Molozlar ve kumlar döken işçilere Validebağ nöbetçileri direniyor. Hukukçu başkan Hilmi Türkmen polis eşliğinde hukuk ve doğa katliamı yapıyor!” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları