loading
close
SON DAKİKALAR

Alakır Vadisi'nde anıt ağaçlar kesiliyor

Alakır Vadisi'nde anıt ağaçlar kesiliyor
Tarih: 04.12.2018 - 15:56
Kategori: Çevre

Antalya'da Alakır Vadisi'ne yapılmak istenen HES’lere karşı mücadele verenler, tehdit altında olduklarını ve vadideki anıt ağaçların kesildiğini söyledi.

15 yıldır Kumluca Alakır Vadisi'nde yaptıkları 'bioev’de çocukları ile yaşamlarını sürdüren Birhan Erkutlu ve Tuğba Günal, HES inşaatını üstlenen firmanın kendilerini taciz ettiğini ve bulundukları alanı terk etmeye zorlandıklarını belirtti. Tuğba Günal, 15 yıldır Alakır Nehri üzerine yapılmak istenen HES’lere karşı mücadele ettiklerini ve davalar açtıklarını hatırlatarak “Bu yüzden iki yıl önce yaşam alanımızın çok yakınında havaya ateş açarak bizleri korkutmak istediler. Bizler bu olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Mahkeme Şaban Akkay’a, tehdit etmek suçundan 5 ay hapis cezası verdi ama bu kişi şu an serbest” diye konuştu.

Birhan Erkutlu ise yaşam alanlarının kuşatıldığını, sularının kesildiğini ve ‘konteynere elektrik çekiyoruz’ diyerek ağaçların kesildiğini anlatttı.  Erkutlu, Evrensel'den Mahir Doğan'a şunları söyledi:

“Kesilen ağaçların içinde anıt ağaçlar da var. Bizi dört bir yandan taciz ediyorlar. Nasıl bir provokasyonla karşılaşacağız bilmiyorum. Açıkçası olacaklardan korkuyorum.”

Her şeye rağmen evlerini ve yaşam alanlarını terk etmeyeceklerini ifade eden Erkutlu “Çevre dostu tüm insanlardan bu konuda duyarlı olmalarını ve bizlere destek vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları