loading
close
SON DAKİKALAR

Allianoi yeniden hayat buluyor

Allianoi yeniden hayat buluyor
Tarih: 26.06.2012 - 15:10
Kategori: Kültür & Sanat

Anadolu Sağlık Suadiye Tıp Merkezi’nde açılan üç boyutlu Allianoi fotoğrafları sergisi, iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimlerini bir araya getirdi...

Anadolu Sağlık Merkezi, tıp tarihinde önemli bir yeri olan ve günümüzde sular altında kalan Allianoi antik kentini Ergun Nuhut’un gözünden üç boyutlu fotoğraflarla yeniden canlandırdı. 3D Allianoi sergisi, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Anadolu Grubu yöneticilerinin katılımıyla Anadolu Sağlık Suadiye Tıp Merkezi’nde, 23 Haziran Cumartesi günü açıldı.

İş ve cemiyet hayatının tanınmış isimlerinin bir araya geldiği açılışta konuşan Anadolu Sağlık Suadiye Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Lakme Eren, böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Dr. Eren, “Ülkemiz tıp tarihi açısından zengin mirasa sahip, biz de bu mirası farklı bir boyutta hem hastalarımıza hem de ziyaretçilere sunmak istedik. Sergideki fotoğraflar üç boyutlu özelliği ile insana ‘oradaymışız’ izlenimini de veriyor”dedi.

Anadolu demek, eşi benzeri olmayan değerlerin yüzyıllardır aynı samimiyetle yaratıldığı topraklar demektir. Konu sağlık olunca, “her işin başı sağlıktır” bu topraklarda. İstanköy’lü Hipokrat’tan İbn-i Sina’ya, Lokman Hekim efsanelerinden Bergamalı Galen’e, Bursalı Asklepiades’ten Efesli Rufus’a, Kayserili Akşemseddin’den Molla Gürani’ye kadar, çok sayıda ünlü tıp adamına ev sahipliği yapmış olan bu topraklar, binlerce yıllık sağlık birikiminin merkezi olmuştur. Anadolu Sağlık Merkezi’de bu mirasa sahip çıkarak, sağlık Tanrısı Asklepion'un yurdu olarak da bilinen Allianoi’ye yeniden hayat veriyor.

3D Allianoi antik kenti sergisi, Ağustos sonunu kadar sanatseverler tarafından gezilebilir.


Ergun Nuhut kimdir?

Mimar Sinan Üniversitesi, İç Mimarlık ve Endüstri Tasarımı bölümü öğrencisi iken girdiği reklam sektöründe 30 yıldır hizmet veren Ergun Nuhut, yurtiçinde ve yurt dışında birçok tanıtım filmi ve katalog çekimleri yaptı, Türkiye’de birçok ilke imza attı. Son yıllarda özel sektör için reklam çalışmalarının yanında, kültürel projelere yönelen Nuhut, Türkiye’de valilikler için “şehirlerin markalaşması” konusunda çalışmalar yapan ilk reklamcıdır.
 
Kültür Bakanlığı adına Türkiye’de ilk kez “Hasankeyf ve Allianoi” antik kentlerinin 3D (üç boyutlu) çekimlerini, Batman valiliği için Hasankeyf’in ilk ve tek 3D kitabını yaptı. Yalova valiliği için “Yalova’da Sanat” kitabını hazırladı ve Yalova valiliğine marka danışmanlığı yaparak muhtelif projeler geliştirdi. 

Topkapı Sarayı’nın 3D çekimlerini yaparak sarayda 3D film merkezi kurdu. Kastamonu ilinin 3D çekimlerini yaptı ve dönemin Kastamonu valisi Nurullah Çakır ile Kastamonu için çalışmalar gerçekleştirdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü için Şam Süleymaniye Külliyesi kitabını hazırladı. Eceabat Kaymakamlığı için Çanakkale savaş alanlarının beş boyutlu kitabını yaptı ve daha sonra Ataşehir Belediyesi için aynı kitabın “Bir milletin diriliş destanı ÇANAKKALE” versiyonunu çıkardı. 

Eceabat Kaymakamlığı, 18 Mart Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi ile birlikte, Türkiye’de ilk defa Çanakkale Savaşları konulu üniversiteler arası hediyelik eşya tasarım yarışması yaptı. Nuhut, şu an Topkapı Sarayı için dünyanın ilk “3 Boyutlu Mobil Müzesi” (tescilli proje) ve Başbakanlık için, kapağında orijinal mozaik olan, seri numaralı, 3D, Türkiye’de yaşamış 23 uygarlığın izlerini süren “Benim Ülkem” kitabı (tescilli proje) üzerinde çalışıyor. Türkiye’de 3D (üç boyutlu) projeler yapan ilk reklamcı da olan Nuhut, 2004 yılında başladığı 3D proje çalışmalarına devam ediyor. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları