loading
close
SON DAKİKALAR

Asos'ta tepki çeken 'ıslah' çalışması

Asos'ta tepki çeken 'ıslah' çalışması
Tarih: 23.09.2021 - 17:18
Kategori: Çevre

Tarihi Assos Antik Kenti'nde yürütülen kaya ıslahı çalışmalarına ilişkin görüntüler büyük tepki çekti.

Çanakkale’de bulunan tarihi Assos Antik Kenti’nde ıslah çalışmasına ilişkin ihaleyi kazanan firmanın iş makinalarıyla başlattığı kaya ıslahı çalışmasındaki son görüntüler endişe yarattı. Çevreciler, tarihi sit alanlarının tahrip edildiğini öne sürdü. KazDağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, “Assos Antik Kenti artık eski Assos değil. Islah değil, katliam!” diyerek projenin bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki tarihi Assos Antik Kenti, yola ve tesislerin üstüne kayaların düşmesi nedeniyle AFAD’ın hazırladığı rapor doğrultusunda ziyarete kapatılmış, Ayvacık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 26 Mart 2021’de “Ayvacık İlçesi Assos Kaya Islahı Yapım İşi” ihale edilmişti.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi sosyal medya hesabından antik kentin iş makinaları tarafından tahrip edilmesine tepki göstererek "Şu canım Assos panoramasına bakıp, "şuraya 12.000 m2 bir otopark yapayım" der misiniz? Birilerinin aklına gelmiş ve yapıyor. Bu nasıl bir magandalık? Bu nasıl bir doğa düşmanlığı? Bu nasıl bir yozluk, yobazlık, yolsuzluk?" dedi. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları