loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin metrekaresi 1 liradan kiralanıyor!

Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin metrekaresi 1 liradan kiralanıyor!
Tarih: 05.03.2019 - 09:07
Kategori: Çevre

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde bulunan, Ankapark sınırındaki toplam 8 bin 500 metrekare tarımsal depolama alanının 1 ile 4 lira arasında bedelle kiraya verildiğini açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “AOÇ alanlarından Ankapark’ın sınırındaki 81 bin metrekaresinin 10 yıllığına, yıllık 345 milyona ihaleye çıkması ve kiralama kararının ardından, bugünkü Resmi Gazete de 8 bin 500 metrekarelik tarımsal depo alanının kiraya çıkartıldığını gördük. Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanla, Ankapark’ın sınırında bu alanlar birlikte dahil olmasıyla Ankapark’ın sınırlarını genişletecekler. Buranın da yine muhtemelen Ankapark’ın ihalesini alan firma tarafından alınacağını ifade etmekte fayda var. Burada önemli olan 8 bin 500 metrekarelik bir alan 3 parsel, 2108 ada 19 parsel içinde 3 bölüm tarımsal depolama alanı olarak kiraya veriliyor. Burada dikkat edilecek konu şu. Aylık istenen ihale bedelleri tahmini bedellerine baktığımızda AOÇ arazilerinin 1 metrekaresinin aylık 1 lira ile 4 lira arasında değişiyor. Yani yok pahasına kiralanıyor. AOÇ’nin parsel parsel talan edilmesini yargı sürecini taşıyacağız” diye konuştu.

Candan sözlerini şöyle sürdürdü:

"AOÇ arazilerinin bırakın kiralamayı, kuruluş ilkelerine göre bugün herkesin ihtiyacı olan temiz ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi açısından değerlendirilmesi gerekiyor ki buralar tarım arazileri ki tarımsal depolama alanları iken buraları Ankapark gibi belki de oyuncak deposu haline getirilecek bir alan için kiralamaya çalışıyor. AOÇ’nin arazilerinin bir metrekaresinin değeri, bir aylık kirası 1 lira olamaz. 1 lirayı 30’a bölün kuruşla hesaplanıyor. AOÇ arazilerinin maddi karşılığı yok. Milyonlar verseniz siz o arazilerinin bir parçasını alamazsınız. Orası Atatürk’ün bize emaneti, Cumhuriyet’in kurucu değerlerinin mekanı. AOÇ talanına karşı parsel parsel metrekare takip etmeye devam edeceğiz."

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ise şunları söyledi:

"AOÇ’yi her hafta parsel parsel takip ediyoruz. Ne yazık ki her hafta yeni bir gelişme ile karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta bugün de piknik alanlarının yanında yeni bir kullanımın önerildiğini görüyoruz. Tarımsal depolama alanı adı altında Ankapark’ın hemen yanı başında yeni bir kiralama meselesinin söz konusu olduğunu da görüyoruz. AOÇ’nin kuruluş ilkelerine aykırı bir olarak,  muhtemel ticari kullanımlara açılacak piknik alanlarının halkın kullanımına açık olmayacak şekilde para ile kullanılacak alanlar şimdi de depolama alanı olarak kiralamaya veriliyor. Aylık metrekare başına 1 ila 4 lira arasında değişen inanılmaz fiyatlara değeri bile olamayacak rakamlardan söz ediyoruz. Bunun zaten pahasının tartışılması bile doğru değil. AOÇ alanlarının kiralama yöntemiyle birilerine peşkeş çekilmesine kesinlikle karşıyız. Bir yandan ihalelerde bu fiyatları gördüğümüz zaman dudak uçuklatan ve gerçekten Atatürk’ün emanetinin bu şekilde kullanıldığın görmek içler acısı Yargı süreçlerini başlatacağız. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak AOÇ’nin geçmişten bugüne takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları