loading
close
SON DAKİKALAR

Ayşen Gruda'dan 'ülkede baskı yok, aksine herkes fazla özgür' diyen Hülya Koçyiğit'e: Daha ne yapsınlar pardon, kamçıyla mı dövsünler bizi?

Ayşen Gruda'dan 'ülkede baskı yok, aksine herkes fazla özgür' diyen Hülya Koçyiğit'e: Daha ne yapsınlar pardon, kamçıyla mı dövsünler bizi?
Tarih: 24.02.2018 - 12:54
Kategori: Kültür & Sanat

Sinema ve tiyatro sanatçısı Ayşen Gruda, Hülya Koçyiğit'in "Ülkede baskı yok, aksine herkes fazla özgür" sözlerine yanıt verdi.

Posta'dan Oya Çınar'a konuşan Gruda, Hülya Koçyiğit'in sözleri için "Hülya Hanım bu hülyalardan bir an evvel uyansın. Kendisine teşekkür ederiz bu pek engin düşüncelerini bizimle paylaştığı için. Ama bunları lütfen kendine saklasın" yorumunda bulundu.

İşte o röportaj:

Ömrünüzün yarısından çoğu sahnede geçmiş. Sizin için dönüm noktası neydi?

16 yıl tiyatro yaptıktan sonra Domet Güzeli Nahide Şerbet'i oynadım. Böylece televizyon sayesinde bir gecede meşhur oldum. Benim dönüm noktam budur.

Sizce komedyen doğulur mu, olunur mu?

İkisi de mühim. Hem yeteneğiniz ve arzunuz olacak hem de buna yönelik emeğiniz ve çabanız. Bir de hep çocuk kalacaksınız komedyen olmak istiyorsanız. Bir komedyen hangi yaşta olursa olsun dünyaya çocuk gözleriyle bakmalı. Ben hâlâ meraklı bir çocuğum.

Yeni nesilden bulunduğunuz yere aday gördüğünüz biri var mı?

Canavar gibi gençler geliyor. Gupse Özay’ı beğeniyorum. Gülse Birsel yazar olarak komedinin aritmetiğini çözmüş bir kadın. Ki en zorudur bu. Ama kimse kimsenin yerini doldurmak üzere değil, kendisi olarak var olma yolunda ilerlemeli. Veliaht, kral, kraliçe... Nefret ederim bu tabirlerden. Dünyanın başına ne geliyorsa onlardan geliyor zaten.

'DÜMBÜLLÜ KAVUĞU'NEDEN KADINLARA VERİLMİYOR?

Ferhan Şensoy ‘Dümbüllü Kavuğu’nu Rasim Öztekin’e verdi. Sizce doğru yerde mi?

Rasim muhakkak hak ediyordur. Ama kadınlara neden verilmiyor? Bu el koymaca bitsin artık. O sembolik bir ödül. Orijinali yine Ferhan Şensoy’da dursun. Bana verilsin demiyorum asla. Ama Gupse’ye de, Gülse’ye de verilebilir. O kavuk manevi olarak yeni nesil için bir hedef olmalı. Ve hak eden her oyuncu ona ulaşabilmeli. Kadınlara da verilmeli.

GERİYE BAKAN GERİDE KALIR

Geriye baktığınızda bu hayattan öğrendiğiniz en önemli şey ne?

Ben geride kalan her şeyi unuturum. Arkana bakarak yürürsen düşersin. Hep bir geriye bakma hali... Nedir bu Türk milletinin geçmişle imtihanı? Adı üstünde. Geçmiş gitmiş. Bu millet geriye baka baka ne hallere geldi. Görüyoruz.

Peki büyüyünce Ayşen Gruda olmak isteyen bir çocuk ne yapsın?

Okusun, araştırsın. Ezbere yaşamasın. Kendi doğrularını kendi bulsun. Bol bol Nietzsche okusunlar mesela. Meşhur bir lafı vardır: “Pişmanlık bir köpeğin taşı dişlemesi gibi bir şeydir” der. Geriye bakmasınlar. Hep ufukta olsun gözleri. Ben gençlerimizden umutluyum hâlâ.

HÜLYA KOÇYİĞİT BU HÜLYALARDAN UYANSIN NE YAPSINLAR KAMÇIYLA MI DÖVSÜNLER BİZİ?

Artık ülkede siyasi hiciv yapılamıyor deniyor. Sizce de öyle mi?

Yapan yapıyor ama ne şartlarda? Ya da yapınca nelerle karşılaşıyor? Bunlara bakmak lazım. Ben bu ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı olsam ve benim tiplemem yapılsa, “Demek ki beni ne kadar seviyorlar” derim. Yapmadıkları zaman üzülürüm.

Hülya Koçyiğit geçtiğimiz günlerde, “Ne baskısı, bilakis Türkiye’de herkes fazla özgür” dedi…

Sevgili Hülya, daha ne yapsınlar pardon, kamçıyla mı dövsünler bizi? Hülya Hanım bu hülyalardan bir an evvel uyansın. Kendisine teşekkür ederiz bu pek engin düşüncelerini bizimle paylaştığı için. Ama bunları lütfen kendine saklasın. Çok seveni var, eski bir sanatçı. Bu laflar hiç hoş değil. Benim çok tuhafıma gitti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları