loading
close
SON DAKİKALAR

Ayvalık'ta halk taş ocaklarının ÇED toplantısını yaptırmadı

Ayvalık'ta halk taş ocaklarının ÇED toplantısını yaptırmadı
Tarih: 24.10.2018 - 14:37
Kategori: Çevre

Ayvalık'ın Kozak Yaylası’nda faaliyet gösteren taş ocaklarının sahasının genişletmesi için yapılmak istenen ÇED toplantısını köylüler engelledi.

Ayvalık Bergama karayolu boyunca fıstık çamları ile bilinen birçok köy ve mahallenin bulunduğu Kozak Yaylası'nda uzun süreden bu yana faaliyet gösteren taş ocaklarının sahasının genişletilmesi için yapılmak istenen ÇED toplantısını köylüler engelledi.

Götaş Andezit taşocağı şirketinin Bağyüzü köyünde yapmak istediği ÇED toplantısı öncesi toplantının olacağı yere giden Ayvalık Çevre Platformu üyeleri ve Bağyüzü köylüleri Kozak Yaylasın'daki fıstık çamlarının ocaklardan çıkan tozlardan etkilenerek yok olmaya yüz tuttuğunu ve gece geç saatlere dek patlatılan dinamit seslerinden evlerinde uyuyamadıklarını dile getirerek toplantının yapılamayacağını söyledi.

Balıkesir Şehircilik ve Çevre  İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu ÇED toplantısının yapılamadığına ilişkin tutulan tutanağın ardından Bağyüzü köylüeri ve yaşam savunucuları zaferlerini kutladı.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları