loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Kurum: Asbestli geminin Türk karasularına girişine izin verilmeyecek

Bakan Kurum: Asbestli geminin Türk karasularına girişine izin verilmeyecek
Tarih: 26.08.2022 - 18:37
Kategori: Çevre

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile İzmir'e gelen ve asbestli olduğu için tepki gösterilen Brezilya gemisinin Türkiye'ye girmeyeceğini açıkladı.

Bünyesinde barındırdığı asbest miktarı nedeniyle uzmanlar tarafından "Ölüm gemisi" olarak adlandırılan NAe São Paulo gemisi 7 Ağustos günü Türkiye saati ile 17:30'da Brezilya'dan Aliağa'daki söküm tesislerine doğru yola çıktı.

İzmir Aliağa’da bulunan Sök Denizcilik ve Ticaret Limited Şirketi tarafından sökülmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın izin verdiği asbestli Nae Sao Paulo gemisine karşı birçok sivil toplum kuruluşu, ülkeye girmemesi için mücadele etmişti.

Bakanlık'tan yapılan "Şartlı onay verdik" açıklamasında "Tehlikeli Madde Envanter Raporunun tarafımıza sunulmasını istedik" ifadesi yer aldı. Raporun bakanlığa sunulmadığı gerekçesiyle, "şartlı notifikasyon onayının iptal edilmesine karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda, geminin Türk kara sularına girmesine izin verilmeyecektir." denildi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları