loading
close
SON DAKİKALAR

Bodrum'un en güzel konukları

Bodrum'un en güzel konukları
Tarih: 12.02.2012 - 09:53
Kategori: Çevre

Muğla'nın Bodrum ile Milas ilçeleri arasındaki koruma altında bulunan Tuzla Sulak Alanı Doğal Tabiat Parkı, üç yıl aradan sonra gelen konukları flamingoları ağırlamaya başladı.

Genellikle mart ya da nisan ayında gelen ve göç yolları üzerinde bulunan zengin besin maddelerine sahip Tuzla Sulak Alanı Doğal Tabiat Parkı’nda konaklamaya başlayan flamingolar, muhteşem bir görüntü oluşturdu.

Havaların sıcak gitmesi nedeniyle bu yıl erken gelen flamingoların sulak alanda yaklaşık iki hafta kalarak hem dinlenip hem beslendikten sonra yollarına devam ediyor. 

Tuzla Sulak Alanı Doğal Tabiat Parkı’na gelen flamingoları her yıl gözlemlediğini belirten Zuhal Çalışkan, "Koruma altında olmasına karşın, çevresindeki aşırı yapılaşma, derelerle gelen atık sular nedeniyle, sulak alan gün geçtikçe daha çok kirleniyor. Geçmiş yıllarda, çevredeki çeşitli firma ve işyerlerine, sulak alanın kirlenmesine yol açtıkları nedeniyle çeşitli para cezaları verildi. Ama yeni de kirletilmesinin önüne geçilemedi. Böyle giderse flamingolar artık gelmeyecek" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları