loading
close
SON DAKİKALAR

ÇED sürecini beklemediler... Türk Akımı projesi için Istrancalar’da ağaç katliamı

ÇED sürecini beklemediler... Türk Akımı projesi için Istrancalar’da ağaç katliamı
Tarih: 23.06.2018 - 10:57
Kategori: Çevre

Türk Akımı projesi için Istrancalar’da ağaç katliamının başladığı ortaya çıktı. Üstelik ÇED süreci beklenmedi.

Rusya’daki doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akımı Projesi için şimdiden ağaç katliamının başladığı ortaya çıktı. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) başkanı Nusret Türkkan, Çevresel Etki Değerlendirme ( ÇED ) süreci tamamlanmadan çalışmaların başladığını belirterek “İstanbul’un klimasını yok etmeyin” dedi. Yaşam savunucuları, Kırklareli, Lüleburgaz ve Çorlu’dan geçen “Türk Akımı” projesine karşı dün Taksim Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptı. Kuzey Ormanları Savunması (KOS), Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) ve Don Kişot Bisiklet Kolektifi üyelerinin katıldığı eylemde “Rusya sefasını sürecek. Istrancalar cefasını çekecek. 1.5 milyon ağaç, 6 milyon fidan imha edilecek” ve “Kadim Istranca ormanları Rus doğalgaz hattı ‘Türk Akımı’ için yok ediliyor. Kuzey ormanlarını terk edin, projeyi iptal edin” yazılı pankartları açtı.

'Katliam yapılıyor’

Grup adına basın açıklamasını okuyan KOS’tan Ayşe Yıkıcı “Ülkemizin geleceğinin yok edilmesine, nefesimizin kesilmesine, halkın cebinden şirketlerin zengin edilmesine ‘Hayır’ diyoruz. Kuzey Ormanları’na saldırmakta olan doğa ve yaşam düşmanı şirketlerin Trakya’yı ve Kuzey Ormanları’nı derhal terk etmesini istiyoruz. Trakya’da Kırklareli, Saray, Lüleburgaz, Kıyıköy ve Çorlu’daki doğal güzelliklerin yerleşim alanlarının ve tarım alanlarının feda edilmemesini istiyoruz” diye konuştu. Nusret Türkkan da Istrancalar’dan geldiğini belirterek özetle şöyle konuştu: “O bölgede şu an orman katliamı yaşanıyor. Biz buna şahitlik yapıyoruz. İstanbul’un bütün su kaynaklarını, havasının, klimasının bulunduğu yerde bütün İstanbul’un yaşam kaynağına Rus doğalgazı korkunç bir katilam yapıyor ve ÇED raporu onaylanmadan bu işe başladılar. O bölge Türkiye’nin en büyük yaşam kaynağı. Orada bir vahşet yaşanıyor. Su kaynaklarını kurutmaya sebep olacak, İstanbul’un klimasını yok edecek. Bütün balık yatakları zarar görecek. Katliama seyirci kalıyoruz.”

‘Ormanın ortasında delik’

Don Kişot Bisiklet Kolektifi’nden Ege Su, da bölgede çektiği fotoğrafları paylaştı. Bisikletle tüm bölgeyi gezdiklerini belirten Su, “Şu an orada ormanın ortasında kocaman bir delik var” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları