loading
close
SON DAKİKALAR

ÇETKO'dan 2 Derecelik Isınma Uyarısı

ÇETKO'dan 2 Derecelik Isınma Uyarısı
Tarih: 11.02.2012 - 21:36
Kategori: Çevre

ÇETKO , ''Küresel Isınmaya Karşı Dünya Eylem Günü'' dolayısıyla bir rapor hazırladı.

ÇETKO , “Küresel Isınmaya Karşı Dünya Eylem Günü” dolayısıyla bir rapor hazırladı. Raporda, iklim değişikliğinin dünyanın her yerinde çevre felaketleri ve bunların acı sonuçlarıyla kendini gösterdiği anımsatılarak; küresel ısınmadan dolayı 10 yıllık süreçte kendini gösterecek 2 derecelik bir ısınma artışının dünyayı geri dönülmez bir yıkımın içine sokacağına dikkat çekildi.

Uzmanların, ‘ciddi önlemler alınmazsa 2050’ye kadar 1 milyon canlı türünün nesli tükenecek’ uyarısının hatırlatıldığı raporda “Uyarıları dikkate almayan, alarm zillerini duymamakta ısrar eden, çevre ve hava kirliliğini görmezden gelen ülke yöneticileri ve erklerin bu tutumlarında ısrarlı olmaları sonlarının hazırlığıdır aslında. Çünkü onlar bu duruma neden olanlardır. ‘Alternatifsiz’ diye gösterdikleri bugünkü çılgın tüketim toplumundan rant sağlayanlardır” ifadeleri yer aldı. 

Raporda bu tehlikeli aşamaya gelinmesinin sorumlularının petrol, kömür, otomotiv gibi alanlara hakim olan dev tekeller olduğuna vurgu yapılarak “İşin başındaki asıl sorumlu ise rüzgar, güneş gibi temiz enerji kaynakları dururken, gelişmiş ülkelerin bile artık vazgeçtiği nükleer santralde ısrarcı oylan hükümettir” deniliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları