loading
close
SON DAKİKALAR

Çevre katliamına 28 bin TL ceza

Çevre katliamına 28 bin TL ceza
Tarih: 11.02.2012 - 22:53
Kategori: Çevre

Türkiye'nin ikinci büyük su basar ormanı Acarlar Longozu'nda paletli kepçe ile kazı yapan Yücel A.'ya 28 bin lira idari para cezası verildi

Acarlar Longozu’nun Camitepe Köyü sınırları içinde kalan longozu besleyen su kanalı kenarında evi olan Yücel A., çevrede oturan köylülerin iddiasına göre 20 gün önce tapulu arazisinin sular altında kaldığını gerekçe göstererek bölgede paletli kepçe ile kanalda çalışma yaptı.

Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede yapılan inceleme bu durumu tesbit idildi ve Yücel A.’ya 28 bin lira idari para cezası uygulandı. 

Sakarya Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Erdoğan Şenol, ihbarın gelmesinden sonra bölgede inceleme yaptıklarını belirterek şöyle dedi: "Bölgede kazı yapan kişi ifadesinde ’arazinin kendine ait olduğunu ve tarlasını su basmaması amacıyla kanalı yükseltmek için bu işlemi yaptığını’ söylüyor.

İzin alınması gerekiyordu. Bu incelemelerden sonra bölgedeki tahribatı gidermek için rehabilite yapacağız. Çünkü ciddi anlamda bir tahribat sözkonusu. Bu kişye 28 bin lira idari para cezası uyguladık. Cezayı da Pazartesi günü itibarıyla tebliğ edeceğiz."

Acarlar Longozundaki kepçeli çevre katliamı ile ilgili Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz da buradaağaçların da kesildiğini tespit ettiklerini belirterek, "Burada iş makinesiyle çalışma yapılmış.

İş makinesiyle izinsiz kazı yapılması ve kesilen ağaçlarla ilgili olarak iki tür zabıt tuttuk. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk" diyerek bu kişi hakkında adli soruşturma da yapılacağını bildirdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları