loading
close
SON DAKİKALAR

Çevreci kumaşla Greenpeace'i mest etti

Çevreci kumaşla Greenpeace'i mest etti
Tarih: 12.02.2012 - 20:24
Kategori: Çevre

Greenpeace'in 'Detoks' kampanyasına Yeşim Organik ve Yeşim Recycle markalarıyla Bursa'dan destek geldi. Esprit, Burberry gibi devler sıraya girdi

Çevre Örgütü'nün kimyasallardan arındırılmış üretim yapmayı teşvik eden 'Detoks' kampanyasına Bursa'dan yanıt geldi. Çevreci kumaş konusunda yıllar öncesinden önemli yatırım yapan Yeşim Tekstil, iki yeni markasıyla hem çevreyi koruyor hem de erken yol almanın semeres ini topluyor.

CİRONUN YÜZDE 30'U BURADAN
Geçtiğimiz günlerde ünlü İngiliz markası Burberry'nin çevre ve insan sağlığına gösterdiği hassasiyet nedeniyle 'Protect Award" ödülü verdiği Yeşim Tekstil, bir süre önce başladığı organik ve geri dönüşümlü kumaş üretimiyle de ünlü markaların dikkatini çekiyor. Sosyal sorumluluk yatırımlarında önceliği çevre konusuna verdiklerini anlatan Yeşim Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya, son yıllarda dünya gündemine oturan çevreci kumaş üretimine hız verdiklerini, bunun için de iki marka yarattıklarını anlattı. Şankaya, "Hem çalıştığımız dev şirketlerin hem de taşeronlarımızın dikkatini çevreciliğe çekmek için Yeşim Organik ve Yeşim Recycle markalarını oluşturduk. Esprit'le organik tişört üretimi konusunda anlaşma yaptık. Çalıştığımız bütün firmalara her iki markadan da ürünler gönderdik. Her ikisinin de toplam ciromuz içinde yüzde 30'luk payı var" diyor. Şirketin yüzde 100 organik ve belli oranda organik ürettiği ürünler, yabancı şirketler tarafından da takip ediliyor. Organik ve geri dönüşümlü k umaşlarla üretilen ürünlerin toplam üretimdeki payı 2010'da yüzde 8'ken, 2011'de yüzde 30'a ulaşmış durumda.

Afrika pamuğu kullanıyor
Dünya pamuk üretiminin kısıtlı olması ve Afrika'daki pamuk üreticilerine destek vermek amacıyla başlatılan CemiA projesinde de yer alıyor Yeşim. Şankaya, "Afrika pamuğu kullanarak çiftçilerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedef aldığı için bu projeyi destekliyoruz" diyor.

Yılda 1.2 milyon lira harcıyor
15 yıldır kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürüten şirketin KSS bütçesi yıllık 1.2 milyon lira. Bunun 650 bin lirası çevre 'Globalt Compact'a imza atan tekstil şirketlerinden), 200 bin lirası iş sağlığı ve güvenliği, 350 bin lirası da diğer sosyal sorumluluk projeleri için kullanılıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları