loading
close
SON DAKİKALAR

Çevreciler, Bilgi İstedi

Çevreciler, Bilgi İstedi
Tarih: 11.02.2012 - 21:55
Kategori: Çevre

Büyükeceli Beldesi'nde yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşasını üstlenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Üretim Şirketi'nin gerekli izinleri alıp, almadığını sorgulamaya başladı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Beldesi'nde yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşasını üstlenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Üretim Şirketi'nin gerekli izinleri alıp, almadığını sorgulamaya başladı. Çevreciler, bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çevre ve Şehirlik Bakanlığı'nın yanı sıra Mersin Valiliği ile Gülnar Kaymakamlığı'na, Büyükeceli Belediye Başkanlığı'na Bilgi Edinme Yasası'na dayanarak Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili soruları faksladılar. 

Postane önünde toplanan platforma üye yaklaşık 100 çevreci, 'Nükleere inat, yaşasın hayat', ' Nükleer Santral istemiyoruz' sloganları attı. Platformu Sözcüsü Sebahat Arslan, Bilgi Edinme Yasası kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehirlik Bakanlığı'nın yanı sıra Mersin Valiliği ile Gülnar Kaymakamlığı'na başvurarak Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Üretim Şirketi'yle ilgili bilgi isteyeceklerini duyurdu. 

Sebahat Arslan, Akkuyu Nükleer Santrali'ne uygulanması düşünülen WWER 1200 reaktör modelinin güvenilir olmadığını öne sürüp, bu nedenle de Rus ve Türk hükümetlerinin 'Yangından mal kaçırır gibi' kapalı kapılar ardından sözleşmeler imzaladığını iddia etti. 

Yapılan anlaşma kapsamında santrale ÇED muafiyetinin de getirildiğini savunan Sebahat Arslan, şunları söylediDeniz turizminin etkilenmemesi için dünyanın hiçbir yerinde denizin göbeğine nükleer santral kurulmamıştır. Ama Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz turizminin göbeğine kurulması planlanmaktadır. Akkuyu Nükleer Santrali'nin soğutma suyu Akdeniz'den sağlanacaktır. Hiç kimse radyasyonlu sularda yüzemez, yakın bir yerde tatil yapmaz. Bu nedenle bölgemizin turizmi Akkuyu Nükleer Santral yüzünden çok olumsuz etkilenecektir. Bizler Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çevre ve Şehirlik Bakanlığı'nın yanı sıra Mersin Valiliği ile Gülnar Kaymakamlığı'na, Büyükeceli Belediye Başkanlığı'na Bilgi Edinme Yasası'na dayanarak Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili sorularımızı faks çekerek soracağız dedi. 

Konuşmanın ardından postaneye giren çevreciler, faks çekmek istedi. Ancak görevli memurun yerinde olmaması nedeni ile faksları kendileri belirtilen yerlere gönderdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları