loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzaçebi'den hükümete çağrı: Oruç Reis’in çalışmalarına 23 Ağustos’ta son vermesi Yunanistan’la müzakerede Türkiye’yi güçsüz duruma sokar; mutlaka çalışmalarına devam etmeli

CHP'li Hamzaçebi'den hükümete çağrı: Oruç Reis’in çalışmalarına 23 Ağustos’ta son vermesi Yunanistan’la müzakerede Türkiye’yi güçsüz duruma sokar; mutlaka çalışmalarına devam etmeli
Tarih: 15.08.2020 - 16:25
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzacebi, son günlerde Akdeniz'de yaşanan gelişmeler ilişkin açıklamada bulunarak " Yunanistan’ın GKRY ile MEB anlaşması görüşmeleri yürüttüğü bu süreçte Oruç Reis çalışmalarına mutlaka devam etmeli" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzacebi, ilan edilen Navtex sonrası Türkiye'nin Akdeniz'de yaşadığı gerginliğe dair açıklamalarını sürdürüyor. 

Daha önce Türkiye'nin Mavi Vatan’dan koparılıp Anadolu coğrafyasına hapsedilmek istendiğini belirten Hamzaçebi Oruç Reis gemisinin çalışmalarına ara vermemesi gerektiğini ifade etmişti.  Hamzaçebi açıklamasında iktidara: "Türkiye Akdeniz’de İsrail ve Lübnan’la anlaşma yapmanın ön adımı olarak Münhasır Ekonomik Bölge ilan etmelidir 2004 yılında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) MEB ilan ettiği süreçte sadece Mısır’la anlaşma yapmıştı. MEB ilanı diğer kıyıdaş komşu ülkeleri de ilgilendirdiği halde GKRY’nin diğer ülkelerle MEB anlaşması yoktu. Mısır’la MEB anlaşması yapan Yunanistan pek muhtemeldir ki süratle GKRY ile de MEB anlaşması imzalayacaktır" uyarısında bulunmuştu. 

Hamzaçebi son olarak sosyal medya hesabından iktidara Oruç Reis’in çalışmalarının 23 Ağustos’ta sona erdirilecek olması ve Yunanistan’la müzakere Türkiye’yi güçsüz duruma sokacağını hatrlatarak  "Yunanistan’ın GKRY ile MEB anlaşması görüşmeleri yürüttüğü bu süreçte Oruç Reis çalışmalarına mutlaka devam etmeli ve Türkiye Akdeniz’de MEB ilan etmelidir" çağrısında bulundu. 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları