loading
close
SON DAKİKALAR

'Deve sidiği şifadır' diyen ilahiyatçıdan gençlere ilginç tavsiye: 'Bu dini kendi başınıza kitap okuyarak öğrenmeye kalkmayın'

'Deve sidiği şifadır' diyen ilahiyatçıdan gençlere ilginç tavsiye: 'Bu dini kendi başınıza kitap okuyarak öğrenmeye kalkmayın'
Tarih: 27.09.2018 - 11:52
Kategori: Gündem

"Döviz bozdurmak farzdır", "Deve sidiği şifadır" sözleriyle daha önce gündeme gelen Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil, şimdi de "Bu dini kendi başınıza kitap okuyarak öğrenmeye kalkmayın' ifadeleriyle gündemde.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil, sosyal medya hesabından okuyanların tepkisini çeken paylaşımda bulundu.

Sifil, paylaşımında kitap okumanın önemli olmadığını vurguluyor. Gençlere de dini, kitap okuyarak öğrenmemelerini önererek “Bizim geçmişimizde, kültürümüzde biz kitap okuyarak bilgilenmedik. Dinleyerek, bizatihi ağızdan ağza, kulaktan kulağa şifahi bilgi ve kültür nakli vasıtasıyla bilgilendik” tavsiyesinde bulundu. 

İşte Ebubekir Sifil’in o paylaşımı şöyle

“Gençlere en başta tavsiyem şu: Bu dini kendi başınıza kitap okuyarak öğrenmeye kalkmayın. Kitap okumak insan olmanın sanki vazgeçilmez bir unsuru gibi. Oysa biz niye kitap okuyoruz? Bilgilenmenin bir vasıtası olarak kitap okuyoruz. Peki, bilgilenmenin başka vasıtası yok mu? Var. Bizim geçmişimizde, kültürümüzde biz kitap okuyarak bilgilenmedik. Dinleyerek, bizatihi ağızdan ağza, kulaktan kulağa şifahi bilgi ve kültür nakli vasıtasıyla bilgilendik. Makbul insan çok bilen insan değildir. Makbul insan Allah katında az da olsa ihlasla, takvayla amel eden insandır. Tabii dengeler yerinden oynayınca, modern toplumda makbul insan kim oldu? Çok bilen insan, çok etiketli insan, çok maaş alan, çok tüketen insan oldu! Oturduğu zaman carcar konuşan, ahkâm kesen, entelektüel kapasitesi yüksek insan makbul oldu. Bu yüzden okuma faaliyetinden önce diriltmemiz gereken bir metodun üzerine eğilmek lazım. Nedir o? Bir bilenden, Allah korkusuna sahip bir bilenden öğrenme usulünü, tarzını, metodunu ihya etmemiz lazım. Buna önem vermemiz lazım.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları